reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepkový dort s čerstvými jahodami

Recept na vynikající lehký dort bez lepku s krémem z mascarpone, čokoládovým korpusem a čerstvými jahodami.


  • 5,0

    5 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Předem upozorňuji, že u všech surovin je potřeba vybírat značky, které vyrábí bez lepku, já nakupovala ve zdravé výživě.

Nejprve vyšleháme pudinky a vejce. Potom přidáme cukr s práškem do pečiva. Pak postupně zašleháváme olej. Těsto je hotové a dáme ho do formy (na 3 pláty korpusu forma asi o průměru 28 cm).

Formu vyložíme pečicím papírem, nejprve položíme na spodní část kus papíru, formu připevníme ke spodní části a tím uchytneme papír. Pak ustřihneme dva dost široké pásky papíru, okraje formy vymažeme olejem a pásky přilepíme. Na dorty je tohle vyložení nejlepší, protože obyčejné vyložení ničí tvar korpusu. Pečeme 1 hodinu až 1 hodinu a 20 minut při 165 °C. Upečení vyzkoušíme špejlí.

Na krém vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Potom přišleháme mascarpone, ale šleháme velice rychle, aby jen změklo (asi 5 sekund). Když budeme šlehat dlouho, tak se krém srazí. Pak už mícháme jen ručně metličkou, přimícháme cukr podle chuti.

Když je korpus studený, rozřežeme ho na pláty. Spodní část necháme nahoru, ať je horní část dortu rovná. Na první plát rozetřeme krém a poklademe plátky jahod, pak korpus, krém, jahody a tak, dokud máme korpus. Končíme krémem, který rozetřeme po celém dortu. Pokud chcete krém potahovat marcipánem nebo fondánem, musíte do krému zašlehat měkké máslo, krém musí být z 50 % krém a z 50 % máslo. Krém dáme vychladit aspoň na hodinu.

Zdobení bezlepkového dortu s jahodami je na vás. Já použila 2 tabulky čokolády na vaření a přidala asi 2 lžíce ztuženého tuku, rozetřela si polevu na papír na pečení, dala ztuhnout a rozkrájela pomocí nahřátého nože na obdélníky, které jsem přilepila na okraje dortu. Na dort jsem nalila zbytek čokolády a pokladla plátky jahod. Číslo 20 jsem vytvořila pomocí sáčku a rozpuštěné bílé čokolády se ztuženým tukem, dala jsem ji do lednice a nakonec zapíchla do dortu.

Bezlepkový dort s čerstvými jahodami podáváme k různým slavnostním příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkový dort s čerstvými jahodami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.