reklama
hledat uživatel
       

Bezlepkový chleba

Recept na chleba vhodný pro bezlepkovou dietu. Podáváme k hustým zeleninovým polévkám nebo k dušeným masům se zeleninou.


  • 4,2

    24×

    4,1 24
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, sušené droždí a sůl. Přidáme drcený kmín (případně fenykl, anýz) a dobře promícháme s teplou vodou rozmíchanou s olejem a tvarohem (z vaničky). Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme 30 - 40 minut kynout.

Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Formu na srnčí hřbet vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vykynuté těsto dobře promícháme vařečkou (srazíme) a dáme do formy tak, abychom ji naplnili do poloviny. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout 30 - 40 minut.

Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zprudka pečeme 15 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 40 minut. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Bezlepkový chleba podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkový chleba

    Celkový počet komentářů: 3
    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Bezlepkový chleba

      Mohu se zeptat, jaký typ bezlepkové mouky jste použila?

      26.10.2014 22:36:41

    • anonym
      anonym

      Komentář k receptu Bezlepkový chleba

      A mohla bych se zeptat,kolik má být toho oleje?:)

      03.08.2014 13:58:30

    • Tam
      Tam

      Komentář k receptu Bezlepkový chleba

      místo vody ohřátou perlivou minerálku, místo sušeného droždí jsem dala klasicky kostku rozdrobenou, taky jsem neměla taroh, takže kysaná smetana. a dělala sem "italskou verzi" s bylinkami a 2 lžícemi strouhaného parmazánu.
      základní recept taky super. palec nahoru..

      13.12.2013 23:02:32



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkový chleba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.