reklama
hledat uživatel
       

Bezlepkový chleba

Recept na chleba vhodný pro bezlepkovou dietu. Podáváme k hustým zeleninovým polévkám nebo k dušeným masům se zeleninou.


  • 4,2

    24×

    4,1 24
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, sušené droždí a sůl. Přidáme drcený kmín (případně fenykl, anýz) a dobře promícháme s teplou vodou rozmíchanou s olejem a tvarohem (z vaničky). Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme 30 - 40 minut kynout.

Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Formu na srnčí hřbet vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vykynuté těsto dobře promícháme vařečkou (srazíme) a dáme do formy tak, abychom ji naplnili do poloviny. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout 30 - 40 minut.

Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zprudka pečeme 15 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 40 minut. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Bezlepkový chleba podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkový chleba

    Celkový počet komentářů: 3
    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Bezlepkový chleba

      Mohu se zeptat, jaký typ bezlepkové mouky jste použila?

      26.10.2014 22:36:41

    • anonym
      anonym

      Komentář k receptu Bezlepkový chleba

      A mohla bych se zeptat,kolik má být toho oleje?:)

      03.08.2014 13:58:30

    • Tam
      Tam

      Komentář k receptu Bezlepkový chleba

      místo vody ohřátou perlivou minerálku, místo sušeného droždí jsem dala klasicky kostku rozdrobenou, taky jsem neměla taroh, takže kysaná smetana. a dělala sem "italskou verzi" s bylinkami a 2 lžícemi strouhaného parmazánu.
      základní recept taky super. palec nahoru..

      13.12.2013 23:02:32



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkový chleba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.