Do mísy prosejeme mouku, sušené droždí a sůl. Přidáme drcený kmín (případně fenykl, anýz) a dobře promícháme s teplou vodou rozmíchanou s olejem a tvarohem (z vaničky). Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme 30 - 40 minut kynout.
Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Formu na srnčí hřbet vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vykynuté těsto dobře promícháme vařečkou (srazíme) a dáme do formy tak, abychom ji naplnili do poloviny. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout 30 - 40 minut.
Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zprudka pečeme 15 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 40 minut. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.
Bezlepkový chleba podáváme podle chuti.