reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepkový borůvkový koláč

Klasický kynutý borůvkový koláč vhodný pro celiaky.


  • 4,3

    18×

    4,3 18
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a cukr, rozdrobíme droždí, přidáme rozehřátý tuk a vejce. Postupně přiléváme vlažné mléko. Celé těsto zpracujeme vařečkou. Výsledná konzistence by měla být řidší než je kynutý knedlík.

Takto uhnětené těsto překryjeme útěrkou a odložíme na teplé místo, kde jej necháme asi deset minut vykynout.

Mezitím si můžeme připravit tvarohovou náplň. Tvaroh, vanilkový cukr, lžičku másla a žloutek rozmixujeme dohladka. Z bílku vyšleháme sníh, který následně zapracujeme do těsta, raději však metlou a ne mixérem.

Vykynuté těsto vyklopíme na sádlem namazaný plech. Pomoučníme, vytvarujeme do oválu a vytlačujeme do stran. Snažíme se okraje nechat vystouplejší, aby případně náplň nevytekla.

Okraje těsta pomažeme vajíčkem. Nyní připravené těsto potřeme tvarohovou náplní. Tu posypeme borůvkami, můžeme však přidat i jahody apod.

Nakonec si z tří až čtyř lžic kukuřičné mouky a asi z dvou až tří lžic cukru a trochy oleje "užmolíme" žmolenku. Měla by se doopravdy drobit, abychom předešli případnému rozpuštění v troubě. Touto drobenkou posypeme celý koláč.

Bezlepkový borůvkový koláč pečeme v předehřáté troubě při 180-200°C (dle typu a možností trouby) cca 25-30 minut - jednoduše dokud okraje nebudou zlatavě hnědé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

    Celkový počet komentářů: 4
    • Pavlina
      Pavlina

      Komentář k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

      Presne tak. Ridke tekute. Spatne mnozstvi mleka. Skoda ze jsem pekla podle vytisknuteho receptu. Tudiz necetla komentare

      11.07.2018 15:43:47

    • Magda
      Magda

      Komentář k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

      Udělala jsem dnes koláč přesně podle receptu. Těsto velmi řídké, tvaroh na něm nedržel. Těsto se nedařilo upéct. Nahoře už bylo hodně dozlatova a vnitřek stále mazlavý, syrový. Po 40 minutách jsme už vytáhli. Nechutná, mazlavý ...
      Podívejte se, prosím, zda je množství surovin správně napsané.

      Děkuji, Magda

      17.02.2018 15:50:19

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

      Recept je výborný, ale dala jsem o hodně méně mléka. Dělala jsem se švestkama a byl luxusní :-)

      30.07.2016 16:23:50


    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

      Recept je super...Ale není tam nějak moc mléka?Musela jsem tam přidat víc mouky,protože to bylo moc řítké :)

      25.07.2013 08:29:10


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.