reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Trošku náročnější, zato ale vynikající! Recept na sladké pohoštění.


  • 4,7

    36×

    4,6 36
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření

těsto



Energetická hodnota

12987 kJ / 3102,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 578 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku dáme vodu a máslo (Heru), přivedeme k varu a vsypeme mouku. Po vsypání odtáhneme kastrůlek z plamene a za stálého míchání vytvoříme hladké těsto. Nesmí se udělat chuchvalce mouky. Když je těsto hladké, pánev přistavíme na plamen a mouku ještě za stálého míchání propaříme. Propařené těsto by se nemělo lepit ani na dno nádoby, ani na vařečku, mělo by se lesknout.

Těsto vyklopíme do větší misky a hněteme ručním mixérem s hnětacími metlami při nejvyšší rychlosti. Postupně zahněteme všechna vejce. Těsto má být lesklé a zůstává viset na lžíci. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva. Těsto dáme do sáčku se zdobítkem a na vymaštěný plech stříkáme věnečky. Pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 - 25 minut. Během první 15 minut troubu neotvíráme, věnečky jinak spadnou. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme (jinak budou pokleslé a sražené). Po vychladnutí naplníme věnečky krémem a můžeme pocákat polevou nebo posypat cukrem.

Krém připravíme následovně: Máslo (může být rozehřáté z mikrovlnky) třeme s práškovým cukrem a žloutkem. Pudink uvaříme v mléce a za stálého míchání vychladíme. Pak postupně vmícháme do máslového krému. Teplota obou musí být stejná, aby se krém nesrážel. Pokud se srazí, můžeme jej mírně nahřát a znovu utřít.

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta uchováváme v chladu. Podáváme při nejrůznějších příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

    Celkový počet komentářů: 3
    • Roman
      Roman

      Komentář k receptu Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

      Byly krásně nadýchané po vyndání z trouby úplně spadly,kde jsem udělal chybu..Děkuji..

      29.01.2018 16:12:24

    • Marie
      Marie

      Super recept, moc jsem si pochutnala. Chutnaly i přítelovi, který bezlepkovou dietu nemá, víc jak polovinu mu jich snědl. :-)

      27.01.2013 10:05:45

      • Geheimnis
        Geheimnis

        Tak to jsem moc ráda, že se věnečky povedly :-) Také mám přítele, který nemá bezlepkovou dietu a kromě kynutého těsta mu zatím chutnalo vše :-)

        28.01.2013 09:27:49



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.