I lidé, kteří nemohou lepek, si mohou dopřát dobrotu v podobě tvarohových ovocných knedlíků. Dnes si podle mého oblíbeného receptu připravíme jahodové.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
5 lžic | mléko |
250 g | měkký tvaroh |
15 lžic | bezlepková směs Jizerka |
podle chuti | |
cukr moučka | |
rozpuštěné máslo | |
strouhaný tvrdý tvaroh | |
náplň | |
14 ks | velké jahody |
podle potřeby | |
bezlepková směs Jizerka |
V míse utřeme tvaroh s vejcem. Potom přidáme změklé máslo, špetku sůl, mléko a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme mouku a nejlépe na válu zpracujeme rychle do těsta. Z těsta si připravíme váleček, který nakrájíme na 14 špalíčků, ze kterých pomoučněnou rukou tvoříme placičky, do kterých balíme omyté a osušené jahody. Jelikož se jedná o bezlepkové těsto, je nutno pracovat s pomoučněnýma rukama, jelikož těsto má občas tendenci se více lepit. Knedlíky vyválíme do kulatého tvaru a zavařujeme do vařící vody. Vaříme 6 minut. Uvařené tvarohové ovocné knedlíky vyjmeme z vody a ihned propícháme, aby vyšla pára. Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky podáváme podle chuti posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena