těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | máslo | |
5 lžic | mléko | |
250 g | měkký tvaroh | |
15 lžic | bezlepková směs Jizerka | |
podle chuti | ||
cukr moučka | ||
rozpuštěné máslo | ||
strouhaný tvrdý tvaroh | ||
náplň | ||
14 ks | velké jahody | |
podle potřeby | ||
bezlepková směs Jizerka |
V míse utřeme tvaroh s vejcem. Potom přidáme změklé máslo, špetku sůl, mléko a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme mouku a nejlépe na válu zpracujeme rychle do těsta. Z těsta si připravíme váleček, který nakrájíme na 14 špalíčků, ze kterých pomoučněnou rukou tvoříme placičky, do kterých balíme omyté a osušené jahody. Jelikož se jedná o bezlepkové těsto, je nutno pracovat s pomoučněnýma rukama, jelikož těsto má občas tendenci se více lepit. Knedlíky vyválíme do kulatého tvaru a zavařujeme do vařící vody. Vaříme 6 minut. Uvařené tvarohové ovocné knedlíky vyjmeme z vody a ihned propícháme, aby vyšla pára. Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky podáváme podle chuti posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena