reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepkové perníčky

Recept na oblíbené cukroví s vůní skořice, badyánu a medu. Perníčky dokážou potěšit nejeden mlsný jazýček a v rukou šikovného pekaře se můžou proměnit v malé umělecké dílo.


  • 5,0

    10×

    5 10
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Med a tuk na pečení rozehřejeme a důkladně promícháme s bezlepkovou moukou, perníkovým kořením, vejcem, cukrem moučka a jedlou sodu. Těsto potom zabalíme například do mikrotenu, aby neokoralo, těsto na perníčky uložíme v chladu, nejlépe alespoň do druhého dne.

Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše na tloušťku asi 0,5 cm a poté můžeme začít vykrajovat různé tvary.

Perníčky pečeme na plechu při teplotě asi 160 - 170 °C. Můžeme použít pečící papír nebo plech vymazat tukem. Při pečení použijeme spodní a horní ohřev, nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky pekly pomalu a postupně. Pečeme přibližně 12 - 15 minut podle velikosti.

Ihned po upečení ještě horké perníčky lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud ale budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem.

Pokud bezlepkové perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.

Bezlepkové perníčky podáváme jako jemné voňavé cukroví na sváteční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkové perníčky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Bezlepkové perníčky

      Dobrý den, chci se zeptat kdy tak před vánoci se musí začít péct?

      22.11.2017 11:50:14

    • eva
      eva

      Komentář k receptu Bezlepkové perníčky

      Perníčky jsou výborné, krásně se vykrajují a pečení je jedna radost! Jen doporučuji!

      14.12.2015 20:58:18


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkové perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.