reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Energetická hodnota

1591 kJ / 380,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nachystáme si 100 g pohankové mouky, 200 g bezlepkové mouky Jizerka, 3 žloutky, špetku soli, 3/4vl mléka a 1 sáček vanilkového cukru.

Vše důkladně promixujeme a vytvoříme těsto na palačinky. Podle hustoty doředíme mlékem. Musí být zaručeně jen žloutky, protože jinak by nám těsto pěnilo a při smažení by bylo moc bublinkaté.

Pánev jemně potíráme pírkem, jen kapičkou oleje. Bezlepkové palačinky smažíme na 5 stupeň elektrické plotýnky. Po usmažení necháme bezlepkové palačinky jemně oschnout.

Bezlepkové palačinky zdobíme podle chuti marmeládou, šlehačkou a nebo sněhem s bílků ochuceným jahodovou marmeládou. Záleží na fantazii.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bezlepkové palačinky

Celkový počet komentářů: 20
  • Ivana
    Ivana

    Komentář k receptu Bezlepkové palačinky

    Dobrý den, děkuji za skvělý recept :) palačinky jsem dělala jen z Jizerky a bez cukru a byly výborné.

    24.07.2017 12:13:00

  • teushka
    teushka

    Jednoduche jak facka a dokonale svou chuti a konzistenci!!! Delala jsem jen z pullitru mleka, takze ze dvou tretin ingredienci a bylo jich sest. Budu si delat casteji diky receptu:-)

    16.07.2017 01:59:27

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Bezlepkové palačinky

    Dobrý den, mohu něčím nahradit pohankovou mouku? Nesnesu tu její pachuť. Moc děkuji.

    26.01.2017 13:35:57

  • Petr
    Petr

    Jsou dobré, ale místo Jizerky příště použiji Doves Farm. S Jizerkou se trhají a při zadělávání se dělají žmolky.

    09.07.2016 09:48:39

  • Vítězslav Krejčí
    Vítězslav Krejčí

    Doma nebyla pohanková mouka, klaplo to i s jáhlovou.

    15.07.2015 10:28:17

  • Janina
    Janina

    Komentář k receptu Bezlepkové palačinky

    Vynikající!!! Konečně bezlepkové palačinky co se netrhají, už jsem to s nima také málem vzdala :) ale tento recept je konečně ten pravý!

    04.02.2015 10:56:17

  • Tereza
    Tereza

    Komentář k receptu Bezlepkové palačinky

    Jsou moc dobré i s mandlovým mlékem. (Pro info těm, kteří jako já nemohou ani mléko.) Smažili jsme je ze zelené Jizerky místo Schar mouky na malé pánvičce a moc chutnaly. Opravdu skoro k nerozeznání od obyčejných.

    17.11.2014 14:40:57

  • csaba (tecka) rybana
    csaba (tecka) rybana

    luxusní palačinky, doporučuji všemi deseti!!!

    Mňam!!!Po letech bezlepkové diety konečně recept na palačinky, které:
    jsou chuťově výborné, ale hlavně

    NETRHAJÍ SE PŘI OBRACENÍ A VYNDAVÁNÍ Z PÁNVE, NELEPÍ SE K PÁNVI!

    jSEM NADŠENÁ, NADŠENÁ, NADŠENÁ!
    Vždycky jsem po pár měsících sebrala odvahu a pustila se do palačinek a pokaždé hrozné zklamání, těsto se lepilo, trhalo, výsledek absolutně neodpovídal vynaložené energii, ale tohle mě fakt překvapilo, manžel bude nadšený, odmítala jsem smažit palačinky, protože se nebudu koukat na lepkáře, kterak si pochutnává a já nic :-)

    O víkendu rodince usmahnu kopec palačinek, které se dělají skoro samy :-)

    Jen mléko jsem musela přidat a na své plotně jsem musela smažit na st. č7 , ale to už si každý zkoriguje podle svých podmínek. Opravdu vřele doporučuji tento recept!

    A chuťově jsou opravdu výborné!!!!!!!!!!!!!!

    14.03.2013 13:24:08

    • Andrea
      Andrea

      Re: luxusní palačinky, doporučuji všemi deseti!!!

      Mám také ty špatne zkušenosti u bezlepkových palačinek jako csaba. Tyto se opravdu daří i mě a že už jsem se několikrát zařekla, že palačinky už nikdy zkoušet nebudu. Když jsem tu ale četla ty nadšené komentáře, taky jsem je zkusila a jsem též nadšená. Dcera si konečně pochutnala na palačinkách po půl roce co drží bezlepkovou dietu.
      Moc děkujeme za recept, láska celá rodina ;-)

      23.11.2014 18:46:39

Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Bezlepkové palačinky