reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepkové langoše

Máte chuť na langoše, ale co na to bezlepková dieta? Nic. Dejte si svoje od pravých k nerozeznání.


  • 4,5

    33×

    4,4 33
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

2139 kJ / 511,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Rozděláme si v hrnku 250 ml vlažné vody s 30 g kvasnic a kávovou lžičkou cukru krystalu. Necháme vzejít kvásek.

Mezitím si prosejeme 500 g bezlepkové mouky Mahler a nebo přímo směsi na chleba. Přidáme vejce, sůl a vlijeme kvásek. Propracujeme v těsto. Bezlepkové těsto necháme kynout asi 30 minut. Po půl hodině vysypeme těsto na pomoučněný vál. Těsto srazíme, rozválíme v placku a opět necháme kynout asi 20 minut.

Pak rádelkem vyřezáváme kolečka a průměru 10 - 13cm. Vyřezané kolečko po okrajích ve vzduchu prsty jemně nataháme, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme

Bezlepkové langoše můžeme jíst na sladko - posypané cukrem moučkou s mletou skořicí nebo klasicky. Záleží na chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkové langoše

    Celkový počet komentářů: 3
    • anina
      anina

      Komentář k receptu Bezlepkové langoše

      co je mouka Mahler?

      23.02.2019 10:14:29

    • Dadíndet
      Dadíndet

      Komentář k receptu Bezlepkové langoše

      Zkoušeli jsme již dvakrát a pokaždé výborný výsledek. Jednou s Michalíkem I jednou s Jizerkou. Každámouka je trochu jiná a i ty langoše jsou pak chuťově a vizuálně trošku jiné, ale obě varianty jsou dobré. Doporučuji, pokud víte dopředu, že budete langoše dělat třeba k večeři, udělejte si těsto dopoledne a v uzavíratelné misce jej dejte odpočívat do lednice. Bude krásně vláčné a bude se s ním dobře pracovat. Díky za recept.

      09.08.2015 08:39:05

    • Maggie
      Maggie

      Komentář k receptu Bezlepkové langoše

      Opravdu výborné, rodina by ani nepoznala, že to bylo bezlepkové!

      26.07.2013 12:50:35



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkové langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.