reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepkové bulky se semínky

Recept na bezlepkové běžné pečivo. Podle druhu použité mouky můžeme udělat také bulky běžné nebo celozrnné.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Běžným způsobem si připravíme kvásek. V míse smícháme všechny suroviny potřebné pro přípravu těsta, přidáme kvásek a zaděláme řidší těsto. Pokud používáme domácí pekárnu, nalijeme do dížky vodu, přidáme všechny suroviny a těsto necháme vymíchat.

Hotové těsto ihned po zadělání vyklopíme na vál (nenecháváme kynout), rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme kuličky a vložíme do košíčku.
Bezlepkové pečivo nekyne nahoru jako běžné pečivo, ale rozjíždí se do stran. Je tedy dobré mít na pečení drobnějších kousků nějaké formičky. K přípravě těchto bulek můžeme použít větší silikonové košíčky. Pokud jsou k dispozici menší formičky, je nutné rozdělit těsto na více dílů. Jednotlivé kusy potřeme vejcem, posypeme celým kmínem popř. hrubou solí a podle chuti přidáme semínka (např. dýňová, slunečnicová nebo lněná). Těsto necháme na teple dobře nakynout (asi 45 minut).

Bezlepkové bulky se semínky pečeme na program horkovzduch při teplotě 160 °C. Jsou hotové asi za 35 minut. Lepší variantou pro pečení je použití kombinované parní trouby, program pára + horkovzduch, na 160 °C po dobu 35 minut. Po upečení má pečivo lepší vzhled, chuť i konzistenci.

Bezlepkové bulky se semínky podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepkové bulky se semínky

    Celkový počet komentářů: 1

    • anet (tecka) cubin
      anet (tecka) cubin

      Komentář k receptu Bezlepkové bulky se semínky

      Pekla jsem jako chleb, ve forme srnciho hrbetu ,je uzany moc chutny ,vsem doporucuji

      30.05.2017 22:03:56


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepkové bulky se semínky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.