reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bezlepková vegan buchta

Tento moučník si mohou dopřát lidé i s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou. Je vhodný i pro lidi s redukční dietou. Vyzkoušejte zajímavý recept.


  • 4,1

    4,1 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme "chia gel" - smícháme chia semínka se 100 ml vroucí vody a necháme odležet.

Dále potřebujeme bezlepkový základ - smícháme natural rýži, basmati rýži, bílou quinou a vše rozmixujeme v mixéru na mouku. K mouce přidáme cukr (já použila nerafinovaný třtinový cukr), kypřící prášek a vše zamícháme.

V druhé míse si připravíme tekutou směs - rozmixujeme 2 banány se sojovým vanilkovým mlékem a do této směsi ještě zamícháme olej (dala jsem lněný).

Suchou a tekutou směs dobře promícháme a nakonec vmícháme chia semínka s vodou, která již získala gelovou konzistenci.

Těsto na vegan buchtu vlijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na 175 °C. Pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C zhruba 30 - 40 minut.

Bezlepkovou vegan buchtu si mohou dopřát i lidé s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou, vegani a lidé dodržující redukční dietu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepková vegan buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.