reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezlepková mramorová bábovka

Bábovka bez lepku, přesto neztrácí na chuti ani na kráse.


  • 4,6

    102×

    4,6 102
  • 1 h 15 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Za stálého šlehání přiléváme olej. Pak přidáme jizerku a prášek do pečiva. Mixujeme tak dlouho, dokud v těstě nejsou hrudky.

Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme 3/4 těsta. Do zbytku v míse nasypeme jednu lžičku kakaa a promícháme. Kakaové těsto přilijeme do formy a vidličkou projedeme oběma těsty, aby se spojilo a vytvořilo mramorování.

Ve vyhřáté troubě pečeme bezlepkovou bábovku při 170 - 200 °C asi 45 minut. Po upečení bezlepkovou mramorovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme, nebo můžeme polít polevou.

Bezlepkovou mramorovou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezlepková mramorová bábovka

    Celkový počet komentářů: 38
    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

      Výborná bábovka. Do těsta přidávám na kousky nakrájené ovoce a je vynikající.

      08.09.2019 23:59:07

    • Anička
      Anička

      Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

      Vynikající bábovka! Dala jsem tedy méně cukru. Pekla jsem s řepkovým olejem a spojení řepkového oleje a holandského kakaa provoněla byt čokoládovo oříškovou vůní. I ta chuť je dobrá. Receptík si ukládám :-)

      02.07.2019 16:47:51

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

      Naprosto skvělá bábovka :)

      29.05.2019 08:32:01


    • Iduš
      Iduš

      Úžasný recept! :)

      Ďakujem moc za recept, bábovka bola naozaj výborná, krásne jemná aj na tretí deň. Piekli sme v remoske, ešte som pridala pomixované mandle čo ostali z výroby mandľového mlieka :)

      11.04.2019 08:44:28

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

      Babovka je skvělá !!! Tak měkká a křehká boží ❤

      04.05.2017 21:37:38

    • Lenka Škudrnová
      Lenka Škudrnová

      Bezlepkova babovka

      Moooooc dekuji za recept. Je to vyborne!!!!zitra čekám návštěvu, ohledně zdravé výživy, jen mi říká dcera, ze jsem mohla nahradit cukr,ale to už by bylo příliš!!! Doporučuji všem, co přecházejí na pečení bez kroku. Chutná jako piskot!

      01.10.2015 00:26:17

      • jana
        jana

        Re: Bezlepkova babovka

        Z bábovky jsem nadšená, pekla jsem jí každý týden :-)
        Teď jsem ale zkusila nahradit cukr třtinovým cukrem, a ona se mi slila.
        To mě mrzí.
        Máte někdo zkušenost s nahrazením cukru cukrem třtinovým nebo třeba medem? Pokud ano, prosím o uvedení množství. Děkuji

        25.05.2020 10:04:14

    • pelda
      pelda

      Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

      mužu se zeptat co se mi stane když jsem tam nedal prášek do pečiva ?
      ja jsem mel to testo docela tuhý jakto??

      01.06.2015 17:09:40

      • Geheimnis
        Geheimnis

        Re: Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

        Zdravím :-)
        Vám se nestane nic, ale těsto nenakyne, "nenakypří" a tím pádem bude těžké a dost možná jako beton. Tento prášek do pečiva se k pečení používá proto, aby těsto bylo nadýchané :-) Tak pro příště :-)

        01.06.2015 19:44:12

      • Lucka Klotková
        Lucka Klotková

        Re: Komentář k receptu Bezlepková mramorová bábovka

        Prášek do pečiva je hlavně u bezlepkových věcí, hodně důležitý, takže to asi dopadne špatně :(

        29.01.2018 17:57:34


    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bezlepková mramorová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.