reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bezinkový burčák

Návod na osvěžující a mírně alkoholický nápoj z bezinkových květů.


  • 3,2

    15×

    3,2 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot

23. 9. 2020

Postup přípravy

Květy bezu opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Okapané květy zbavíme silnějších stopek, přelijeme vařící vodou a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom přecedíme přes gázu v sítku (lépe nadvakrát složenou).

K přecezené bezinkové šťávě přidáme droždí, cukr a vínku. 6 - 7 dní necháme bezinkový burčák pracovat - otevřený, ale přikrytý. Bezinkový burčák uchováváme v chladnu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezinkový burčák

    Celkový počet komentářů: 2

    • svabovi.sucha
      svabovi.sucha

      Co je to Vínka? Nkdy jsem o tomto přípravku neslyšela. Dá se v receptu použít i sušené droždí? Děkuji za odpovědi.

      10.06.2010 08:20:19

      • Ferry
        Ferry

        bezinkový burčák

        Vinka jsou sušené kvasinky,které se používají na výrobu domácího vína.Jsou v malém papírovém sáčku,o něco menším než je vanilkový cukr nebo prášek do
        pečiva a dostane se koupit v drogerii.
        Se sušenými kvasnicemi jsem to nezkoušel,ale myslím si,že pokud se dobře rozpustí,neměl by být problém.

        Ferry,autor receptu

        10.06.2010 11:22:29


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Bezinkový burčák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.