reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bezinková šťáva

Recept na šťávu, která je velmi dobrá při nachlazení.


  • 4,5

    24×

    4,4 24
  • 1 h 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Pravé bezinky umeleme na strojku. Vařící vodu smícháme s kyselinou citronovou a necháme stát 24 hodin.

Poté k vodě a bezinkám přidáme skořici a hřebíček a asi 15 minut vaříme, sbíráme vzniklou pěnu.

Na 1 kg šťávy přidáme 80 dkg cukru a znovu 10 minut vaříme. Ještě teplé plníme do lahví, které pevně uzavřeme.

Takto připravená bezinková šťáva vydrží v lahvích i několik let.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezinková šťáva

    Celkový počet komentářů: 5
    • Hel
      Hel

      Komentář k receptu Bezinková šťáva

      Myslím, že dotazy paní kladete zbytečně, neví víc než "napsala"-nebo přesněji řečeno okopírovala z této stránky :) .... http://zena.centrum.cz/recepty /clanek.phtml?id=785409. pěkný den :)

      06.06.2015 11:45:41

    • ňafik
      ňafik

      Nějak to nesedí

      " Pravé bezinky umeleme na strojku ". Tak to si dovedu představit.
      " Vařící vodu smícháme s kyselinou citronovou a necháme stát 24 hodin". To si taky dovedu představit, i když nechápu co se na té vodě s kyselinou změní, když ji nechám odstát.
      Z čeho pak vznikne ta šťáva ? Neměly se ty pomleté bezinky smíchat s tou převařenou vodou s kyselinou a pak nechat odstát 24 hodin ?

      17.08.2014 12:32:27

    • mafca
      mafca

      bezinky květ nebo plody?

      podle váhy 2,5 kg jde pravděpodobně už o zralé bezinky, jinak dávám květy na kusy.

      07.06.2009 13:42:43


    • andre
      andre

      Upřesnění postupu

      Recept mě zaujal, ale prosím o informaci k postupu: Ad odstavec 1). Bezinky se smíchají s vařící vodou a kyselinou směs se nechává uležet 24 hod.? Ad odstavec 3). Šťáva se necedí? Zůstavají tam kousky bezinek? Dik za odpověď.

      05.09.2007 09:43:01

      • daska2
        daska2

        Re: Upřesnění postupu

        samozřejme scedíme než přídáme cukr, dávám při nachlazeni po lžíčkách velmi rychle uzdraví přejí hezký den

        08.09.2007 11:04:46


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bezinková šťáva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.