reklama
hledat uživatel
       

Bezé roláda

Při přípravě této výborné rolády spotřebujeme nastřádané bílky.


  • 4,6

    56×

    4,6 56

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté, předem opražené a oloupané lískové oříšky, zlehka vmícháme také mouku.

Těsto vylijeme na plech, do kterého si připravíme pečící papír potřený rozpuštěným máslem. Papír by měl mít mírně zvednuté okraje Troubu si vyhřejeme na 150 - 180 °C a těsto v ní upečeme do zrůžovění.

Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme (i s utěrkou). Bezé necháme stočené vychladnout.

Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače.

Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.

Naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky potřeme povrch rolády a dáme do lednice.

Bezé roládu porcujeme až druhý den. Můžeme naplnit i jakýmkoliv nastavovaným krémem nebo ochuceným tvarohem. To záleží jen a jen na chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezé roláda

    Celkový počet komentářů: 11
    • safiro
      safiro

      Komentář k receptu Bezé roláda

      Do šlehačky jsem přidala 2 lžičky mleté kávy, což jsem našla v jiném receptu na bezé roládu. Výsledek je výborný. Upečené těsto šlo dobře zavinout, netrhalo se. Roláda je moc dobrá a myslím, že ta trocha kávy jí prospěla na chuti.

      04.06.2014 17:07:28

      • Soptík
        Soptík

        Re: Komentář k receptu Bezé roláda

        Děkuji za info. Určitě to nemůže receptu uškodit, ba naopak. Já jsem jednou plnila i tvarohovou nádivkou a bylo to zase něco jiného. Fantazii se meze nekladou.

        04.06.2014 17:38:57

    • Bili
      Bili

      Komentář k receptu Bezé roláda

      Výborný a vcelku jednoduchý zákusek. Zapomněla jsem potřít pečící papír máslem, ale zásadní problém to nebyl. Upečené těsto se slouplo docela dobře a hlavně bez poškození v jednom kuse.

      14.02.2014 14:24:54


    • Miluška
      Miluška

      Bezé roláda

      Zapomněli jste napsat, že před pečením bezé roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.

      03.01.2013 18:12:23

    • kasavice
      kasavice

      Právě jsem ho dala do chladničky,vypadá a chutná moc dobře.Bohužel jsem neměla oříšky a tak jsem je nahradila strouhaným kokosem,stejnou gramáží .

      22.07.2012 17:20:27

    • iva šmajdová
      iva šmajdová

      Mám výhrady k receptu..Chybí vám v receptu kdy se mají přidat žloutky.Začátečník to nebude vědět.Jinak výborná beze roláda.

      19.02.2011 11:18:30

      • yorga
        yorga

        Re: komentář

        Pokud jste recept pozorně četla o žloutcích tam není zmínka proto, že tam nepatří.Tato roláda je vhodná pro hospodyňky kterým zbývají při dalším vaření bílky. Touto roládou se dají vhodně spotřebovat. Já peču kynuté buchty jen se žloutky a bílky uchovávám v ledničce. Když upeču 3x buchty, mám bílky na tuto roládu.

        20.02.2011 11:55:53


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bezé roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.