těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
180 g | bílek | |
118 g | cukr krupice | |
48 g | hladká mouka | |
48 g | mleté ořechy | |
krém | ||
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
1 balíček | ztužovač šlehačky |
Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy. Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený. Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a potřeme jí korpus. Bezé srolujeme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlou bezé roládu se šlehačkou nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.
Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem
Ideální recept na neděli! Dnes vás krok za krokem naučíme jednoduchou roládu z nadýchaného kakaového těsta bez mouky. Roláda není příliš sladká a ke kávě chutná božsky.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena