reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezé roláda se šlehačkou

Základní recept na bezé roládu.


  • 3,2

    20×

    3,2 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy.

Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený.

Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a potřeme jí korpus. Bezé srolujeme do rolády a dáme do lednice ztuhnout.

Ztuhlou bezé roládu se šlehačkou nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezé roláda se šlehačkou

    Celkový počet komentářů: 5
    • Alice
      Alice

      beze roláda

      Dobrý den, chci je jen zeptat-ty žloutky se do těsta opravdu nepřidávají? Děkuji.

      15.11.2018 18:02:09

    • Eva
      Eva

      Bezé roláda

      Tuhle ňamku peču téměř 15 let, do rolády na šlehačku položím ještě banány do řady na šířku a zatočím, na řezu to vypadá bájo a je to super.

      10.09.2018 22:27:00

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Bezé roláda se šlehačkou

      Děkuji za tento recept, to je přesně ta pravá Bezé roláda, kterou zbožňujeme. Nejvíce ji má ráda naše babička. Když jsem jí ji upekla, nechtěla mi věřit, že jsem ji dělala sama a doma :-) prej: " Kde jsi ji koupila? Ta musela bejt drahá " :-D Teď už dělám jen dvojtou dávku :-D

      27.07.2016 18:22:52


    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Bezé roláda se šlehačkou

      Je výborné ešte k šľahačke "zarolovať" jahody, mandarinky alebo iné ovocie. Krásne to roládku osvieži.

      16.11.2015 14:40:27

    • Jiřina
      Jiřina

      bezé roláda

      Ahoj, vyzkoušela jsem tento recept a jsem velmi spokojená výsledkem. Recept mohu opravdu doporučit, dělá ji již i část mé rodiny a také ji pochvalují. J.

      21.12.2014 11:20:20


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bezé roláda se šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.