reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezé roláda se šlehačkou

Základní recept na bezé roládu.


  • 3,3

    21×

    3,2 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy.

Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený.

Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a potřeme jí korpus. Bezé srolujeme do rolády a dáme do lednice ztuhnout.

Ztuhlou bezé roládu se šlehačkou nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezé roláda se šlehačkou

    Celkový počet komentářů: 5
    • Alice
      Alice

      beze roláda

      Dobrý den, chci je jen zeptat-ty žloutky se do těsta opravdu nepřidávají? Děkuji.

      15.11.2018 18:02:09

    • Eva
      Eva

      Bezé roláda

      Tuhle ňamku peču téměř 15 let, do rolády na šlehačku položím ještě banány do řady na šířku a zatočím, na řezu to vypadá bájo a je to super.

      10.09.2018 22:27:00

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Bezé roláda se šlehačkou

      Děkuji za tento recept, to je přesně ta pravá Bezé roláda, kterou zbožňujeme. Nejvíce ji má ráda naše babička. Když jsem jí ji upekla, nechtěla mi věřit, že jsem ji dělala sama a doma :-) prej: " Kde jsi ji koupila? Ta musela bejt drahá " :-D Teď už dělám jen dvojtou dávku :-D

      27.07.2016 18:22:52


    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Bezé roláda se šlehačkou

      Je výborné ešte k šľahačke "zarolovať" jahody, mandarinky alebo iné ovocie. Krásne to roládku osvieži.

      16.11.2015 14:40:27

    • Jiřina
      Jiřina

      bezé roláda

      Ahoj, vyzkoušela jsem tento recept a jsem velmi spokojená výsledkem. Recept mohu opravdu doporučit, dělá ji již i část mé rodiny a také ji pochvalují. J.

      21.12.2014 11:20:20


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bezé roláda se šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.