reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Energetická hodnota

524 kJ / 125,3 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy.

Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený. Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír.

Během chladnutí korpusu si připravíme krém. Ten si připravíme podle receptu Broskvový krém. Plát potřeme broskvovým krémem, srolujeme a dáme do lednice ztuhnout.

Bezé roládu s broskvovým krémem podle fantazie ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezé roláda s broskvovým krémem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Hanka
      Hanka

      Bezé je název bílkového těsta.

      10.03.2011 19:33:12

    • Logistik
      Logistik

      Proč se to jmenuje bezé roláda?

      02.03.2011 16:23:40

      • Vilienka
        Vilienka

        Prostě je to bezé :-) Netuším proč, ale prodává se to tak i v cukrárně :-)

        03.03.2011 19:27:26


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bezé roláda s broskvovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.