reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou

Vyzkoušejte recept na křehké bílkové bezé ala Pavlova, které podáváme jako dezert se šlehačkou a jahodami.


  • 5,0

    11×

    5 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme ingredience na bezé. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky musí mít pokojovou teplotu. Odvážíme si moučkový cukr a troubu (bez horkého vzduchu) předehřejeme na 150 °C. Na pečící papír nakreslíme podle šablony 6 kruhů o průměru asi 9 cm, které se nesmí dotýkat. Poté papír otočíme a položíme na plech nákresem dospodu.

V míse zvolna šleháme bílky se špetkou soli, dokud nezesvětlají, ale netvoří ještě pevný sníh. Poté za stálého šlehání postupně po lžících přidáváme moučkový cukr a pracujeme, dokud nevznikne hutná, pevná a hladká pěna. Pěnu pomocí lžíce klademe do středu kruhů vyznačených na pečícím papíru. Jednotlivé bochánky po okrajích uhladíme a dáme na to, aby mezi bochánky bylo dost místa, neboť při pečení zvětší svůj objem.

Bezé bochánky pečeme přibližně 40 minut. Jejich popraskání není na závadu. Křehké bochánky necháme vychladnout.

Jahody očistíme a polovinu rozmačkáme s cukrem na omáčku. Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou můžeme podle chuti osladit, ale není to nutné.

Bezé bochánky rozdělíme na talířky, nebo pokud se lámou, vložíme kousky bezé do misek. Bezé potřeme vrstvou šlehačky, přelijeme jahodovou omáčkou, opět potřeme šlehačkou a ozdobíme kousky jahod.

Jahodové bezé bochánky se šlehačkou podáváme jako dezert ke kávě a také jen tak na chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • jana
      jana

      Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou

      6 porcí
      6 ks

      bílek

      500 g

      čerstvé jahody

      1 špetka

      sůl

      250 g

      cukr moučka

      na ozdobu
      250 ml

      smetana ke šlehání 33%podle chuti cukr krupice

      07.06.2020 21:29:54


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.