reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou

Vyzkoušejte recept na křehké bílkové bezé ala Pavlova, které podáváme jako dezert se šlehačkou a jahodami.


  • 5,0

    11×

    5 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme ingredience na bezé. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky musí mít pokojovou teplotu. Odvážíme si moučkový cukr a troubu (bez horkého vzduchu) předehřejeme na 150 °C. Na pečící papír nakreslíme podle šablony 6 kruhů o průměru asi 9 cm, které se nesmí dotýkat. Poté papír otočíme a položíme na plech nákresem dospodu.

V míse zvolna šleháme bílky se špetkou soli, dokud nezesvětlají, ale netvoří ještě pevný sníh. Poté za stálého šlehání postupně po lžících přidáváme moučkový cukr a pracujeme, dokud nevznikne hutná, pevná a hladká pěna. Pěnu pomocí lžíce klademe do středu kruhů vyznačených na pečícím papíru. Jednotlivé bochánky po okrajích uhladíme a dáme na to, aby mezi bochánky bylo dost místa, neboť při pečení zvětší svůj objem.

Bezé bochánky pečeme přibližně 40 minut. Jejich popraskání není na závadu. Křehké bochánky necháme vychladnout.

Jahody očistíme a polovinu rozmačkáme s cukrem na omáčku. Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou můžeme podle chuti osladit, ale není to nutné.

Bezé bochánky rozdělíme na talířky, nebo pokud se lámou, vložíme kousky bezé do misek. Bezé potřeme vrstvou šlehačky, přelijeme jahodovou omáčkou, opět potřeme šlehačkou a ozdobíme kousky jahod.

Jahodové bezé bochánky se šlehačkou podáváme jako dezert ke kávě a také jen tak na chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.