3 lžíce | máslo | |
500 ml | mléko | |
3 lžíce | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
1 špetka | muškátový oříšek |
Mouku si prosejeme stranou. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to. Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky. Omáčku vaříme asi 20 minut, než zhoustne. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku. Foto: Shutterstock.com
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena