reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku, kdy použijeme 1 lžíci másla, kterou rozpustíme, a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, aby jíška zůstala světlá. Po částech začneme přilévat studené mléko nebo smetanu a šleháme metličkou do hladké konzistence.

Základní bešamelovou omáčku vaříme asi 20 minut, těsně před zhoustnutím podle chuti osolíme a přidáme muškátový oříšek. Za stálého míchání přidáváme nastrouhaný parmazán a necháme jej rozpustit. Bešamelovou omáčku s parmazánem zbarvíme a zjemníme 2 žloutky, které jsme rozšlehali se lžičkou mléka a druhou lžící rozpuštěného másla. Podle chuti ještě doplníme koření.

Bešamelová omáčka s parmazánem se výborně hodí k zapékání pokrmů a k těstovinám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bešamelová omáčka s parmazánem

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Bešamelová omáčka s parmazánem