Jednoduchý recept, jak dát játrům jinou chuť. Játra podávaná s restavanými kousky jablek a cibulí.
3 lžíce | olej |
sůl | |
2 lžíce | máslo |
250 g | cibule |
600 g | játra |
2 lžíce | hladká mouka |
mletý černý pepř | |
1 ks | kyselé jablko |
Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka. Sůl, pepř a mouku smícháme. Játra posypeme směsí soli, pepře a hladké mouky.
Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme. Uložíme je do tepla. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli. Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka.
Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena