reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Beránek od maminky

Jednoduchý beránek s chutí a vůní pomeranče.


  • 4,6

    68×

    4,6 68
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a společně s cukrem a máslem je šleháme elektrickým šlehačem 10 minut. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu i oranžát a všechny suroviny promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Připravené těsto vlijeme do formy vymazané tukem.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15-ti minutách teplotu snížíme na 180°C a necháme ještě 30 minut péct - neotvíráme! Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě. Potom beránka opatrně vyklopíme.

Bílou polevu připravíme podle návodu, beránka polijeme a polevu necháme zatuhnout. Očička uděláme z čokolády a nesmíme zapomenout na mašli.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Beránek od maminky

    Celkový počet komentářů: 7
    • Gordona Ramsayová
      Gordona Ramsayová

      Beránek krásně voní , ale je to opravdu málo těsta.. na normální formu by měla být dvojitá dávka...

      30.03.2013 20:14:59

    • maja
      maja

      Oranžát- je kandovaná pomerančová kůra, skvělá na pečení.

      06.04.2012 15:11:07

    • koliha
      koliha


      beranek je velice dobry, ale mam jeden problem. Ackoliv mam standartni keramickou formu a peclive jsem vazil vsechny ingredience, beranek nevyplnil celou formu,takze po upeceni byl astenicky jakoby spatne vykrmeny

      05.04.2012 10:39:42


    • .Renča.
      .Renča.

      Je to slazená pomerančová kůra - dá se nahradit kandovaným ovocem.

      21.04.2011 18:03:13

    • kopec
      kopec

      taky hledam ve vsech kucharkach, dokonce jsem gugloval a uplne me peni krev, ze nemuzu nikde zjistit co je to oranzat.! je to snad pomerancovy dzus? nebo kura?

      21.04.2011 11:03:36

    • simacek07
      simacek07

      chci letos vyzkoušet,ale asi ted budu za tupce..co je to ten oranžát????díky moc

      20.04.2011 21:17:15

    • SINDY
      SINDY

      Bylo to moc dobré,neměnila bych nic,ikdyž to mělo být až na pondělí,tak je to už pryč.Ps:pomáhala mi mamka.

      03.04.2010 12:01:43


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Beránek od maminky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.