reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Beránek od maminky

Jednoduchý beránek s chutí a vůní pomeranče.


  • 4,6

    68×

    4,6 68
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a společně s cukrem a máslem je šleháme elektrickým šlehačem 10 minut. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu i oranžát a všechny suroviny promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Připravené těsto vlijeme do formy vymazané tukem.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15-ti minutách teplotu snížíme na 180°C a necháme ještě 30 minut péct - neotvíráme! Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě. Potom beránka opatrně vyklopíme.

Bílou polevu připravíme podle návodu, beránka polijeme a polevu necháme zatuhnout. Očička uděláme z čokolády a nesmíme zapomenout na mašli.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Beránek od maminky

    Celkový počet komentářů: 7
    • Gordona Ramsayová
      Gordona Ramsayová

      Beránek krásně voní , ale je to opravdu málo těsta.. na normální formu by měla být dvojitá dávka...

      30.03.2013 20:14:59

    • maja
      maja

      Oranžát- je kandovaná pomerančová kůra, skvělá na pečení.

      06.04.2012 15:11:07

    • koliha
      koliha


      beranek je velice dobry, ale mam jeden problem. Ackoliv mam standartni keramickou formu a peclive jsem vazil vsechny ingredience, beranek nevyplnil celou formu,takze po upeceni byl astenicky jakoby spatne vykrmeny

      05.04.2012 10:39:42


    • .Renča.
      .Renča.

      Je to slazená pomerančová kůra - dá se nahradit kandovaným ovocem.

      21.04.2011 18:03:13

    • kopec
      kopec

      taky hledam ve vsech kucharkach, dokonce jsem gugloval a uplne me peni krev, ze nemuzu nikde zjistit co je to oranzat.! je to snad pomerancovy dzus? nebo kura?

      21.04.2011 11:03:36

    • simacek07
      simacek07

      chci letos vyzkoušet,ale asi ted budu za tupce..co je to ten oranžát????díky moc

      20.04.2011 21:17:15

    • SINDY
      SINDY

      Bylo to moc dobré,neměnila bych nic,ikdyž to mělo být až na pondělí,tak je to už pryč.Ps:pomáhala mi mamka.

      03.04.2010 12:01:43


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Beránek od maminky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.