reklama
hledat uživatel
       

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bellini

Bellini

Recept na jemný kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, do kterého zavařujeme malé nočky z celozrnné krupice.


  • 2,9

    948×

    2,9 948
  • 1 h 15 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, stejně tak kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Cibuli oloupeme. Maso se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nevznikne silný vývar. Poté vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a uložíme do tepla.

Do kuřecího vývaru zavaříme krupicové noky. Ty připravíme takto: Do 62 ml osolené vroucí vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, klademe do vývaru a vaříme asi 3 minuty.

Nakonec do vývaru vložíme maso, zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a prohřejeme.

Bellini podáváme jako chutnou polévku, která v chladných dnech skvěle zahřeje.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bellini

    Celkový počet komentářů: 1

    • neligrej
      neligrej

      Při nachlazení je dobrá polévka z kuřátka,s jakoukoli zavářkou,v tuto dobu se hodí.

      21.10.2010 12:46:38

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bellini

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.