reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Belgický hovězí guláš na černém pivě

Recept na vynikající guláš z hovězího nebo z divočáka. Výborný sytý pokrm.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Umyté, osušené maso nakrájíme na kostky 3 až 4 cm. Maso lze použít hovězí zadní, falešná svíčková, nebo kližka

Na másle osmahneme pancettu a jakmile chytne barvu, vyjmeme ji z pánve. Ve vypečeném tuku zvolna orestujeme cibuli do hněda. Po té k cibuli přidáme třtinový cukr a zkamarelizujeme.

Cibuli přes sítko scedíme, mačkáme lžičkou, aby vytekl všechen tuk. Tuk i cibuli dáme stranou. Troubu rozehřejeme na 160 °C.

Mouku smícháme s pepřem a solí. Maso v ní obalíme se všech stran a na trošce olivového oleje osmahneme. Pomalu přidáváme tuk z cibule. Maso restujeme ze všech stran a vyjmeme. Uložíme na teplém místě. Do hrnce, kde jsme orestovali maso, vlijeme ocet a po pár minutách černé pivo. Přivedeme k varu, barva bude pěkně hnědá. Přidáme lístky tymiánu a bobkový list.

Připravíme si pekáč. Dáme trochu hotové cibule, trochu masa a nakonec slaninu. Postupujeme do vyčerpání surovin. Podlijeme pivním vývarem. Namažeme chlebové plátky hořčicí a natřenou stranou přiložíme na maso. Pekáč přikryjeme dvojitou vrstvou alobalu a vložíme do předehřáté trouby. Hovězí guláš na černém pivě pečeme asi dvě hodiny.

Belgický hovězí guláš na černém pivě posypeme čerstvou petrželkou a podáváme teplý jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Belgický hovězí guláš na černém pivě

    Celkový počet komentářů: 3
    • Bára
      Bára

      už se peče akorát místo italské slaniny mám anglickou, přecejenom je to velký finanční rozdíl :)

      03.02.2013 12:39:54

    • kubelkova52
      kubelkova52

      Belgický hovězí guláš na černém pivu

      gulaš bude určitě výborný ,,vyzkouším"ale nevím co je to pancetta

      09.05.2012 20:50:54

      • null
        null

        Pancetta-slanina

        Dobrý den ,italská pancetta je vlastně slanina,vyrobena s vepřového bůcku.Do tohoto receptu se používá dobře kořeněná.Doufám ,že jsem pomohla,příjemné vaření,s pozdravem Sussi

        10.05.2012 09:14:17


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Belgický hovězí guláš na černém pivě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.