reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci. Přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Pak odstavíme a dáme stranou.

Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a bažanta na víně dusíme jeden a půl až dvě hodiny.
Průběžně podléváme vínem.

Pak vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme restované žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.

Bažanta na víně podáváme s přílohou podle chuti. Stačí jen čerstvé pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bažant na víně

Celkový počet komentářů: 4
  • josefa
    josefa

    Výborné!!!

    Bažanta jsme vyhráli na mysliveckém bále.Vynikající recept! Bylo to výborné, úžasné,famózní.Můžou závidět i na Konopišti v zámecké restauraci.Pravá lahůdka!Podávala jsem s bramborovou kaší.
    Všechny zdravím. Jen víc takových receptů.

    24.01.2016 14:57:26

  • yfca5
    yfca5

    Poradite mi prosim jaky koňak koupit??? Děkuji

    10.02.2014 20:32:57

  • Školi
    Školi

    Komentář k receptu Bažant na víně

    Teda klobouk dolů, jedna z nejlepších věcí které jsem kdy jedl a co se bažantů apod. týče skutečně nejlepší.Bbažanty jsem si stáhl, možná je lepší oškubat, ale ta práce... Jen jedno doporučení: nevařte to pokud se vám dětem navzdory podaří spát do 11ti, oběd je potom ve 4. Doporučuji, doporučuji, doporučuji!

    28.12.2013 17:29:35

  • kendynka
    kendynka

    Tento recept byl sice náročnější ,ale pak ten výsledek byl famózní.Opravdu doporučuji,jen si kupte už oškubané bažanty:-)

    04.02.2013 15:54:47

Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Bažant na víně