reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bažant na víně a medu

Recept na vynikající, leč trošku pracný oběd, který stojí za to vyzkoušet.


  • 4,0

    4 4
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Bažanta očistíme, opálíme zbytky peří, pořádně umyjeme. Potom ho dobře prošpikujeme vepřovým sádlem. Osolíme, okmínujeme, okořeníme kořením na drůbež, hřbet potřeme olejem nebo sádlem.

Do bažanta vložíme celou oloupanou cibuli a celou mrkev, celého ho vložíme do pekáčku. Na dno pekáčku dáme 4 lžíce vepřového sádla, nakrájenou cibuli a zbytek mrkve. Bažanta podlijeme bílým vínem, asi 2 - 3 dl podle chuti, na dno ještě rozdrobíme kostku zeleninového bujonu a přidáme 2 polévkové lžíce medu.

Pekáček zakryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 90 minut. Během pečení přeléváme šťávou z pekáčku. Potom teplotu stáhneme na 170 °C a dopékáme dalších zhruba 30 minut. To již musíme kontrolovat, abychom bažanta nespálili.

Bažant na víně a medu je výborný! Ideální příloha je bramborovo-mrkvová kaše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bažant na víně a medu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.