reklama
hledat uživatel
       

Bažant na pivě

Špikovaného bažanta lze chutně připravit i na pivě. A samozřejmě na zapití také pivo.


  • 4,7

    31×

    4,7 31

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Bažanta naporcujeme (4 porce) a jednotlivé porce prošpikujeme slaninou. Zde platí, že více je lépe, protože jinak je bažant dosti suchý.

Smícháme pivo, nadrobno nasekanou cibuli, koření a sójovou omáčku. Do marinády naložíme, nejlépe přes noc, prošpikovaného bažanta.

Houby v tuku necháme rozpustit v pekáči. Pak do pekáče vložíme bažanta, posolíme a podlijeme marinádou. Pekáč přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby.

Během pečení bažanta několikrát otočíme, houby promícháme a podle potřeby podléváme pivem. Bažanta na pivě pečeme asi 60 - 80 minut do změknutí.

Jako přílohu k bažantovi na pivě doporučuji dušenou nebo vařenou rýži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bažant na pivě

    Celkový počet komentářů: 3
    • Bára
      Bára

      Komentář k receptu Bažant na pivě

      Upekla jsem, místo hřibů v sádle jsem dala sušené hřiby a sádlo vložila do pekáčku. Fantastické pochutnání. Jako příloha bulgur.

      02.02.2020 14:30:19

    • Moravanda
      Moravanda

      Pekla jsem a je moc dobrý. Jen sos jsem trochu zahustila.

      27.11.2014 21:17:25

    • robul77
      robul77

      Vařil jsem to, je to fakt výborné. Jen se opravdu nebát špekovat.

      26.12.2012 18:11:26



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bažant na pivě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.