reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Bavorský knedlík

Recept na chutnou přílohu vhodnou k různým omáčkám a pečenému masu.


  • 4,2

    4,2 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Pečivo (rohlíky nebo housky) nakrájíme na kostky cca 0,5 x 0,5 cm a vložíme do větší mísy. Poté postupně rozbijeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme ihned k nakrájenému pečivu a bílky můžeme dát zatím do ledničky, protože se pak z nich lépe šlehá sníh.

Poté zalijeme nakrájené pečivo mlékem. S mlékem opatrně, protože pečivo ho rychle nasaje. Dále zasypeme směs polohrubou moukou. Pokud bude hmota na těsto řídká, tak zahustíme moukou a vše vařečkou promícháme, ale jemně, ne jako těsto na buchtu.

Jakmile máme těsto promíchané, tak ho odložíme bokem a nakrájíme petrželovou nať, která může být i sušená, ale není to ono. Poté umíchané těsto osolíme, přidáme nasekanou petrželku a opět vše promícháme. Opět těsto odložíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do již vytvořeného těsta.

Těsto na knedlíky by mělo být tužší, aby z něj šly udělat koule o průměru cca 6 cm. Osobně si dám vedle mísy s těstem na knedlíky misku s vodou a před každým knedlíkem si namočím ruce, aby se těsto tak nelepilo.

Knedlíky následně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 - 15 minut, aby knedlíky byly hotové i uvnitř. Pokud si nebudeme jistí, zda jsou knedlíky hotové, tak jeden knedlík vyjmeme, rozkrojíme a pokud bude uvnitř hotový, tak můžeme vytahovat ostatní.

Bavorské knedlíky můžeme použít k různým omáčkám, například klasickému guláši, či Roztocké baště, případně kachně nebo huse.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bavorský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.