reklama
hledat uživatel
       

Bavorský knedlík

Recept na chutnou přílohu vhodnou k různým omáčkám a pečenému masu.


  • 4,0

    4 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Pečivo (rohlíky nebo housky) nakrájíme na kostky cca 0,5 x 0,5 cm a vložíme do větší mísy. Poté postupně rozbijeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme ihned k nakrájenému pečivu a bílky můžeme dát zatím do ledničky, protože se pak z nich lépe šlehá sníh.

Poté zalijeme nakrájené pečivo mlékem. S mlékem opatrně, protože pečivo ho rychle nasaje. Dále zasypeme směs polohrubou moukou. Pokud bude hmota na těsto řídká, tak zahustíme moukou a vše vařečkou promícháme, ale jemně, ne jako těsto na buchtu.

Jakmile máme těsto promíchané, tak ho odložíme bokem a nakrájíme petrželovou nať, která může být i sušená, ale není to ono. Poté umíchané těsto osolíme, přidáme nasekanou petrželku a opět vše promícháme. Opět těsto odložíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do již vytvořeného těsta.

Těsto na knedlíky by mělo být tužší, aby z něj šly udělat koule o průměru cca 6 cm. Osobně si dám vedle mísy s těstem na knedlíky misku s vodou a před každým knedlíkem si namočím ruce, aby se těsto tak nelepilo.

Knedlíky následně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 - 15 minut, aby knedlíky byly hotové i uvnitř. Pokud si nebudeme jistí, zda jsou knedlíky hotové, tak jeden knedlík vyjmeme, rozkrojíme a pokud bude uvnitř hotový, tak můžeme vytahovat ostatní.

Bavorské knedlíky můžeme použít k různým omáčkám, například klasickému guláši, či Roztocké baště, případně kachně nebo huse.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bavorský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.