reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bavorský bramborový salát

Recept, který mám od tety žijící v Bavorsku. Zamilovala si ho celá rodina.


  • 4,3

    55×

    4,3 55
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Připravíme si větší mísu a brambory do ní nakrájíme na co nejtenčí plátky. Cibuli si nakrajíme na jemno. Masox rozpustíme asi ve 2 deci horké vody. Brambory v míse pokapeme olejem, octem a přilijeme rozpuštěný bujon, salát zamícháme.

Důležité je salát míchat pouze rukou. Brambory však nesmíme příliš mačkat. Vsech tekutin přidáváme podle chuti tak, aby se vše vsáklo do brambor. Nakonec můžeme přidat cibulku případně pokrájenou pažitku.

Místo octa je možné použít nálev z okurek. Několik kyselých okurek můžeme také nakrájet přímo do salatu.

Další variantou je jeho zjemnění kysanou smetanou nebo jogurtem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorský bramborový salát

    Celkový počet komentářů: 5
    • Radek
      Radek

      Komentář k receptu Bavorský bramborový salát

      Musim jen doplnit ze paklize ma salat mit onu charakteristickou konzistenci, je treba brambory jeste horke oloupat a nakrajet a ihned zacit zalivat. To loupani je trochu problem, v bavorsku na to maji dokonce specialni nastroj (trojzubec na pridrzeni horke brambory), protoze ze studenych to nelze udelat. Dobrou chut :)

      23.12.2013 17:51:34

      • Jarda
        Jarda

        Re: Komentář k receptu Bavorský bramborový salát

        Trojzubec je určitě dobrá pomůcka, já si ale vystačím s obyčejnou vetší vidličkou na kterou brambor napíchnu a oloupu menším ostrým nožem..

        16.10.2016 13:15:09

      • Veronika Dvořáková
        Veronika Dvořáková

        Re: Komentář k receptu Bavorský bramborový salát

        Máte pravdu brambory musí být teplé aby se vše dobře spojilo a prolnulo.

        01.04.2018 10:42:48


    • Doubravka Cenťáková
      Doubravka Cenťáková

      Pokud mohu poradit, je nejlepší cibuli nakrájet a poté dát do vlastní šťávy vyluhovat. Dodá to salátu výbornou chuť a pokud jíte salát k rybě je dobré polít si ji tou šťávou.

      06.06.2011 19:20:09


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bavorský bramborový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.