reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bavorský bramborový salát

Recept, který mám od tety žijící v Bavorsku. Zamilovala si ho celá rodina.


  • 4,4

    58×

    4,3 58
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 002 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 672 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Připravíme si větší mísu a brambory do ní nakrájíme na co nejtenčí plátky. Cibuli si nakrajíme na jemno. Masox rozpustíme asi ve 2 deci horké vody. Brambory v míse pokapeme olejem, octem a přilijeme rozpuštěný bujon, salát zamícháme.

Důležité je salát míchat pouze rukou. Brambory však nesmíme příliš mačkat. Vsech tekutin přidáváme podle chuti tak, aby se vše vsáklo do brambor. Nakonec můžeme přidat cibulku případně pokrájenou pažitku.

Místo octa je možné použít nálev z okurek. Několik kyselých okurek můžeme také nakrájet přímo do salatu.

Další variantou je jeho zjemnění kysanou smetanou nebo jogurtem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorský bramborový salát

    Celkový počet komentářů: 6
    • zdeněk bradáč
      zdeněk bradáč

      31.05.2020 12:39:00

    • Radek
      Radek

      Komentář k receptu Bavorský bramborový salát

      Musim jen doplnit ze paklize ma salat mit onu charakteristickou konzistenci, je treba brambory jeste horke oloupat a nakrajet a ihned zacit zalivat. To loupani je trochu problem, v bavorsku na to maji dokonce specialni nastroj (trojzubec na pridrzeni horke brambory), protoze ze studenych to nelze udelat. Dobrou chut :)

      23.12.2013 17:51:34

      • Jarda
        Jarda

        Re: Komentář k receptu Bavorský bramborový salát

        Trojzubec je určitě dobrá pomůcka, já si ale vystačím s obyčejnou vetší vidličkou na kterou brambor napíchnu a oloupu menším ostrým nožem..

        16.10.2016 13:15:09


      • Veronika Dvořáková
        Veronika Dvořáková

        Re: Komentář k receptu Bavorský bramborový salát

        Máte pravdu brambory musí být teplé aby se vše dobře spojilo a prolnulo.

        01.04.2018 10:42:48

    • Doubravka Cenťáková
      Doubravka Cenťáková

      Pokud mohu poradit, je nejlepší cibuli nakrájet a poté dát do vlastní šťávy vyluhovat. Dodá to salátu výbornou chuť a pokud jíte salát k rybě je dobré polít si ji tou šťávou.

      06.06.2011 19:20:09


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Bavorský bramborový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.