Bavorský bramborový salát

45 min | příloha | německá kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 95991x
Recept, který mám od tety žijící v Bavorsku. Zamilovala si ho celá rodina.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Připravíme si větší mísu a brambory do ní nakrájíme na co nejtenčí plátky. Cibuli si nakrajíme na jemno. Masox rozpustíme asi ve 2 deci horké vody. Brambory v míse pokapeme olejem, octem a přilijeme rozpuštěný bujon, salát zamícháme.

Důležité je salát míchat pouze rukou. Brambory však nesmíme příliš mačkat. Vsech tekutin přidáváme podle chuti tak, aby se vše vsáklo do brambor. Nakonec můžeme přidat cibulku případně pokrájenou pažitku.

Místo octa je možné použít nálev z okurek. Několik kyselých okurek můžeme také nakrájet přímo do salatu.

Další variantou je jeho zjemnění kysanou smetanou nebo jogurtem.

autor receptu:

Bavorský bramborový salát

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bavorský bramborový salát

Celkový počet komentářů: 4
  • Komentář k receptu Bavorský bramborový salát Radek 23.12.2013 17:51:34

    Musim jen doplnit ze paklize ma salat mit onu charakteristickou konzistenci, je treba brambory jeste horke oloupat a nakrajet a ihned zacit zalivat. To loupani je trochu problem, v bavorsku na to maji dokonce specialni nastroj (trojzubec na pridrzeni horke brambory), protoze ze studenych to nelze udelat. Dobrou chut :)

    • Re: Komentář k receptu Bavorský bramborový salát Jarda 16.10.2016 13:15:09

      Trojzubec je určitě dobrá pomůcka, já si ale vystačím s obyčejnou vetší vidličkou na kterou brambor napíchnu a oloupu menším ostrým nožem..

  • Cibule Doubravka Cenťáková 06.06.2011 19:20:09

    Pokud mohu poradit, je nejlepší cibuli nakrájet a poté dát do vlastní šťávy vyluhovat. Dodá to salátu výbornou chuť a pokud jíte salát k rybě je dobré polít si ji tou šťávou.

    • Re: Cibule Žaneta Vítková 06.06.2011 19:21:39

      Musím říct, výborný nápad! Všichni mi pochválili. Šťávu můžete doplnit jablečným otcem nebo limetkou.

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Bavorský bramborový salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept