reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,6

    599×

    4,6 599
  • 2 h 30 min

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 84
    • Ivanela12
      Ivanela12

      Vdolečky byly moc dobré. Olizovali jsme se až za ušima. Určitě budeme dělat častěji. Děkujeme za recept.

      09.06.2010 10:22:05

    • Radush
      Radush

      Tak zrovna jsem dosmažila.... byl to můj uplně první pokus o vdolky a povedly se a moc..... je jich tedy požehnaně, ale on se o to někdo postará . Vřele recept doporučji a pro ty co si tu stěžují že neudělají kvásek... Taky nejsem zdatnej kuchar natož pak když mám péct.. Ale i já sem kásek zvládla ve svém věku...

      28.05.2010 22:22:53

    • andilekAM
      andilekAM

      Vdolečky jsou opravdu výborné, teplé i studené. Bylo jich asi 20 a jen se po nich zaprášilo... :-D

      04.05.2010 21:52:21


    • pupíšek
      pupíšek

      Byly přímo famózní, nadýchané jako peříčko, prostě pohádka.... děkuji za recept

      06.03.2010 18:53:00

    • nimo
      nimo

      Zítra je budu dělat ale už se moc těším vypadají moc dobře .Děkuji za recept pak napíši jak nám chutnalo Marie

      26.02.2010 11:06:57

    • brutar
      brutar

      zdravím, proti výsledkům receptu (-ů) žádná, jen mi opravdu vadí vaše (zdatných várnic) dokonalá schopnost mlžit kolem reálných časových údajů.. např. necháme dobře vykynout .. co to je ? 10 min. hodina, den? já nevím, vy ano, tak to, prosím, alespoň rámcově pište. díky brutar

      20.02.2010 17:36:38

      • Renča
        Renča

        Tak vyzkoušejte Vdolky s borůvkami - tam je uvedeno i množství mléka, cukru i mouky do kvásku. Dobrou chuť.

        31.01.2009 17:15:16

      • Jarmila
        Jarmila

        Takže: malé mnžství cukru je tak kávová lžiča. Malé množství mléka - asi 1/2 potřebného množství tedy asi 3/4 - 1 dl. Teplota tuku - když vhodím do tuku kousek těsta, musí se začít smažit, jinak je tuk málo horký a koblihy do sebe tuk nacucají, málo nakynou a nejsou chutné. Pokud nemám po ruce kousek koblihového těsta, použiju na test kousek chleba. Je lepší, když je tuk více horký (kostička chleba se smaží okamžitě), protože i ve friťáku se tuk po vložení více koblih trochu ochladí. Chce to jen trochu cviku. PS: když se to napoprvé nepodaří, neklesejte na mysli. Budete mít krmení pro psa nebo pro holuby.

        19.05.2009 19:35:46

      • nimo
        nimo

        děkuji moc se povedly a večer už nic nebylo děkuji

        07.03.2010 19:17:02

    • Bali
      Bali

      Nemají chybu!! Těsto dělám v domácí pekárně.Ještě nikdy jsme je nechutnali studené, protože hned po usmažení se po nich jen zapráší. Moc děkuji za vynikající recept.

      04.02.2010 09:45:47


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.