reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,6

    599×

    4,6 599
  • 2 h 30 min

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 84
    • kysellinka
      kysellinka

      velmi dobry recept,malo kdy se mi podari kynute testo...ale tyhle vdolky se povedly hned na prvni pokus:-)
      vrele doporucuji!!!
      diky za recept:-))

      17.08.2011 23:30:37

    • Hani
      Hani

      Vodlečky byly vynikající, všem nám chutnalo, díky za dobrý a vcelku jednoduchý recept..

      06.08.2011 13:34:32

    • Vendy
      Vendy

      první vdolky co jsem kdy dělala a jsou výýýbornýýýý :)

      25.05.2011 12:08:28


    • Jitka
      Jitka

      Bavorské vdolky

      Jsou mooc dobré a jednoduchý recept,je to opravdu mňamka!!!

      09.04.2011 00:46:07

    • Ivanuska76
      Ivanuska76

      Bavorské vdolečky

      vynikající , jen se po nich zaprášilo , příště musím upéct z kila ...
      Dávám bodík...

      20.03.2011 15:53:07

    • darig
      darig

      Není co dodat :) Použila jsem domácí pekárnu. Těsto krásně nakynulo a vdolečky jsou nadýchané, chuťově vyvážené a krásné na pohled! Děkuji za recept!!!

      09.03.2011 16:52:00

    • Dinouš
      Dinouš

      Bavorské vdolky

      Tak mám dnes za sebou premiéru z kynutého těsta. Vařil jsem Bavorské vdolky a:
      1. povedly se
      2. jsou vynikající
      3. vřele doporučuji

      10.02.2011 17:26:18

    • dagmarka
      dagmarka

      Z VDOLKŮ KARÁSEK

      AHOJKY, Z PŮLKY TĚSTA BYLY VDOLKY A Z DRUHÉ KARÁSEK - TAK BABIČKA ŘÍKALA MALÉ VÁNOČCE, SPLETENÉ Z 3 PRAMENŮ. PŘIDALA JSEM ROZINKY A VLAŠ. OŘECHY,,,,SUPER EXTRA DE LUXE,,,,,,,,D

      03.02.2011 12:17:18

    • Kristyna
      Kristyna

      Dnes jsem delala poprve vdolky. vas recept mi padl do oka a nezklamal. byli vynikajici

      12.11.2010 21:54:07

    • Robo
      Robo

      Vdolky výborné. Takové dobré těsto jsem nejedl. Měkoučké a syté. Fakt good.

      15.09.2010 11:57:21


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.