reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,7

    530×

    4,6 530
  • 2 h 30 min

  • 85×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 81
    • Jitka
      Jitka

      Bavorské vdolky

      Jsou mooc dobré a jednoduchý recept,je to opravdu mňamka!!!

      09.04.2011 00:46:07

    • Ivanuska76
      Ivanuska76

      Bavorské vdolečky

      vynikající , jen se po nich zaprášilo , příště musím upéct z kila ...
      Dávám bodík...

      20.03.2011 15:53:07

    • darig
      darig

      Není co dodat :) Použila jsem domácí pekárnu. Těsto krásně nakynulo a vdolečky jsou nadýchané, chuťově vyvážené a krásné na pohled! Děkuji za recept!!!

      09.03.2011 16:52:00


    • Dinouš
      Dinouš

      Bavorské vdolky

      Tak mám dnes za sebou premiéru z kynutého těsta. Vařil jsem Bavorské vdolky a:
      1. povedly se
      2. jsou vynikající
      3. vřele doporučuji

      10.02.2011 17:26:18

    • dagmarka
      dagmarka

      Z VDOLKŮ KARÁSEK

      AHOJKY, Z PŮLKY TĚSTA BYLY VDOLKY A Z DRUHÉ KARÁSEK - TAK BABIČKA ŘÍKALA MALÉ VÁNOČCE, SPLETENÉ Z 3 PRAMENŮ. PŘIDALA JSEM ROZINKY A VLAŠ. OŘECHY,,,,SUPER EXTRA DE LUXE,,,,,,,,D

      03.02.2011 12:17:18

    • Kristyna
      Kristyna

      Dnes jsem delala poprve vdolky. vas recept mi padl do oka a nezklamal. byli vynikajici

      12.11.2010 21:54:07

    • Robo
      Robo

      Vdolky výborné. Takové dobré těsto jsem nejedl. Měkoučké a syté. Fakt good.

      15.09.2010 11:57:21

    • Ivanela12
      Ivanela12

      Vdolečky byly moc dobré. Olizovali jsme se až za ušima. Určitě budeme dělat častěji. Děkujeme za recept.

      09.06.2010 10:22:05

    • Radush
      Radush

      Tak zrovna jsem dosmažila.... byl to můj uplně první pokus o vdolky a povedly se a moc..... je jich tedy požehnaně, ale on se o to někdo postará . Vřele recept doporučji a pro ty co si tu stěžují že neudělají kvásek... Taky nejsem zdatnej kuchar natož pak když mám péct.. Ale i já sem kásek zvládla ve svém věku...

      28.05.2010 22:22:53

    • andilekAM
      andilekAM

      Vdolečky jsou opravdu výborné, teplé i studené. Bylo jich asi 20 a jen se po nich zaprášilo... :-D

      04.05.2010 21:52:21

    Nalezeno receptů: 81

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.