reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,6

    599×

    4,6 599
  • 2 h 30 min

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 84
    • Šárka
      Šárka

      výborné,povedly se na jedničku :-)

      23.02.2012 17:08:56

    • pája
      pája

      exskluzivní

      Ted jsem dosmažila no nemaj chybu, dcera se mi dusí jak se je snaží co nejrychleji snist aby měla víc než syn příště s dvojité dávky. SUPER SUPER SUPER

      23.02.2012 12:09:31

    • Jana
      Jana

      první pokus a ani jsem pořádně neochutnala takže uspěch měli zítra je dělám zase děti se mohli utlouct opravdu VÝBORNÉ

      22.02.2012 22:03:53


    • dwany84
      dwany84

      Bavorské vdolky

      Usmažila jsem je v celé mé rodině mooc chutnali.Doporučuji Danka

      30.01.2012 13:27:30

    • Alena
      Alena

      Výborné je slabé slovo. Ty vdolky jsou božské. Dneska jsem je udělala a takový boule co měli všichni doma za ušima bych vám přála vidět. vřele doporučuji

      30.01.2012 12:13:00

    • Mike "Mat"
      Mike "Mat"

      Moc dobré!

      Moje první vdolečky, výborný recept. Celkem se mi povedly (občas jsem nějaký přičmoudl :0), ale to nemá nic co s receptem :0)
      Opravdu moc děkuji, zaslouženě je to recept číslo 1.
      U nás také!

      20.01.2012 22:04:11

    • ivana
      ivana

      tyto vdolecky jsou vynikajici delala jsem je nekolikrat ,recept na ne je napsany skoro v kazde kucharce ,ja mazu vdolecky marmeladou a kdyz neni slehacka ani tvaroh utru mouckovy cukr s maslem a nazdobim je to taky dobre

      08.01.2012 12:42:37

    • moni
      moni

      rady od babičky

      Od babičky mám recept podobný, ale přidávám 1 strouhanou vařenou bramboru a před smažením je dávám zapéci do trouby, udělá se kůrčička a nenasáknou tolik tuku, přesto je dávám ještě vysušit na ubrousek . Mám ve zvyku si u receptu psát množství, z toho půl kila mouky cca 30 ks, proto musím dělat dvojitou dávku.
      Výborný recept, jen se po nich zapráší.

      08.12.2011 20:51:24

    • Bibi
      Bibi

      Opravdu excelentní vdolečky, moc díky za recept, málokdy se mi takhle něco napoprvé povede! Muž mi maximálně polichotil, když mi řekl, že jsou jako od maminky - a ta má všechno bezkonkurenční, opravdu.
      Takže vdolky podle tohoto receptu vřele doporučuju!

      24.11.2011 20:23:45

    • sobotkova.1
      sobotkova.1

      vdolky jsou vynikající a rychlé

      16.11.2011 16:29:05


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.