reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,6

    599×

    4,6 599
  • 2 h 30 min

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 84
    • Klárka
      Klárka

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Skvělej recept na vdolečky už ani jinný nedělám :)

      08.08.2014 21:36:17

    • karla
      karla

      Absolutne nejlepsi!!!

      04.05.2014 20:29:35

      • jarka52
        jarka52

        Taky dělám z hladké mouky jsou moc jsou měkouké

        05.05.2014 10:19:47


    • jarka52
      jarka52

      Taky je dělám z hladké mouky,jsou druhý den stále měkouké.

      27.02.2014 14:01:38

    • Jaja108
      Jaja108

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Dnes jsem podle tohoto receptu dělala vdolky na oběd. Jen jsem dala hladkou mouku. Jsou vynikající!

      28.12.2013 11:55:49

    • Jaja108
      Jaja108

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Dnes jsem podle tohoto receptu dělala vdolky na oběd. Jen jsem dala hladkou mouku. Jsou vynikající!

      28.12.2013 11:52:15

    • janajo
      janajo

      Bavorské vdolečky

      Na bavorské vdolečky jsme vždy dávali švestková povidla.
      Jsou chutnější jak s marmeládou.

      23.11.2013 20:50:45

    • vel
      vel

      uhuau mňam

      Vdolečky jsou super, jen se po nich zaprášilo :-). Děkuji za receptík.

      15.07.2013 20:18:30

    • leninkab
      leninkab

      Vdolečky jsou naprosto famoznííí!!!! Dokonce po sklízení úspěchu od tchýně. Děkuji tza recept i nadále budem připravovat!!!!!

      14.07.2013 18:27:06

    • ZdenekBabica
      ZdenekBabica

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Nevíte někdo, jak to udělat, aby se ty vdolky blížily koblihám? Dělal jsem je podle tohoto receptu a mají docela hodně tvrdou krustu. Kde je chyba, proč ty vdolky nejsou měkký jak koblihy?

      20.05.2013 01:42:32


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.