reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,6

    599×

    4,6 599
  • 2 h 30 min

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 84
    • Eva M.
      Eva M.

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      vyborny... musela jsem delat dvojitou davku.. A od ted delam jen z polohruby mouky..

      28.10.2018 19:39:38

    • hadanka
      hadanka

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Výborné těsto.Zadělávala jsem v pekárně.Jen jsem přidala lžíci rumu :-)

      13.11.2017 12:40:22

    • Andy
      Andy

      Doporučuji �

      Vynikající, dala jsem hladkou mouku vdolky jsou krásně nadýchaný, vláčný, skvělý recept ���

      14.06.2017 17:17:45


    • Lucie Skřivanová
      Lucie Skřivanová

      Bavorské vdolky

      Místo polohrubé mouky jsem dala hladkou a mám je vynikající. Určitě je udělám někdy znovu, syn je miluje :-)

      01.06.2017 15:19:10

    • Michaela a Milánek
      Michaela a Milánek

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Recept na hovno.

      05.02.2017 13:06:26

    • Pavlína
      Pavlína

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      jsou výborný, dala jsem také hladkou mouku místo polohrubé. smažila jsem je o půlnoci a na snídani byly skvělý.

      26.10.2016 10:36:14

    • Shrekova21
      Shrekova21

      Prima recept.
      Povedly se a chutnaly.
      (Dělala jsem je z hladké mouky)

      18.06.2016 19:16:25

    • soňa
      soňa

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      stránka ktorá vám kopíruje recepty ako aj mnohým iným, treba ju nahlásiť aby nás bolo viac https://www.facebook.com/Zakus kyAKolace/photos/a.45032892506 2454.1073741828.45032661506268 5/728930223868988/?type=1&thea ter

      01.02.2015 12:16:25

    • mili
      mili

      Bavorské vdolečky

      Dělala jsem vše dle receptu a vdolky se povedly. Všem moc chutnají, zkusím pro příště dát hladkou mouku, na druhý den jsou mírně tuhší.

      10.01.2015 08:51:08


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.