reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.


  • 4,6

    596×

    4,6 596
  • 2 h 30 min

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Houby 3.díl

21. 9. 2020

Postup přípravy

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky

    Celkový počet komentářů: 84
    • Marie
      Marie

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Jde to i bez té citronové kůry? Nebo jde jí něčím nahradit? Nechce se mi tam dávat z chemicky ošetřených citronů z obchodu.

      23.03.2020 16:46:54

    • Jiří
      Jiří

      Komentář k receptu Bavorské vdolky

      Mnohem lepší je dělat vdolky z hladké mouky - z polohrubé jsou tužší.

      09.09.2013 19:23:56


      • Majka
        Majka

        Re: Komentář k receptu Bavorské vdolky

        Z hladký je dělá máma a jsou strašně gumový, tyhle jsou moc mňam.

        02.10.2013 15:38:49

      • babička
        babička

        Re: Komentář k receptu Bavorské vdolky

        Já je taky dělávám z hladké mouky a jsou vynikající. Mažu je švestkovými povidly a zdobím šlehačkou. Jen se po nich vždy zapráší.

        23.11.2013 21:09:13

      • zdenča
        zdenča

        Re: Komentář k receptu Bavorské vdolky

        nemáte pravdu vždy se dělaly z polohrubé mouky a jsou krásně nadýchané...

        20.01.2020 22:35:12

    • mireksodomka
      mireksodomka

      už jsem je dělal jednou a moc se my povedli ,chutnali sobotu udělán znovu

      22.07.2013 22:18:43


    Nalezeno receptů: 84
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.