reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

Recept na výborné nadýchané vdolky s povidly a šlehačkou.


  • 4,6

    80×

    4,5 80
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a 2 lžic hladké mouky si připravíme kvásek. Zbylou mouku prosejeme se solí.

K mouce přidáme cukr, vejce, rum, vykynutý kvásek a tuk. Vše smícháme a zlehka propracujeme. V míse vařečkou důkladně vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout. Pokud však dáme těsto k otevřené troubě, bude to znatelně rychlejší. Vykynuté těsto znovu propracujeme a vyklopíme na pomoučněný vál.

Těsto rozválíme na plát silný přibližně 2 cm. Vykrajujeme z něj kolečka o průměru 6 cm. Například za pomoci sklenice. Vykrojená kolečka necháme ještě vykynout. Kolečka na vdolky roztáhneme a uděláme v nich malý důlek.

Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme olej a vdolky v nděm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené bavorské vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek.

Vlažné bavorské vdolky potřeme povidly, ozdobíme šlehačkou nebo tvarohem a posypeme moučkovým cukrem. Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

    Celkový počet komentářů: 27
    • Zuzana Jordanova
      Zuzana Jordanova

      Tak jsem tento recept vyzkoušela, pracovalo se mi dobře, ač z polohrubé mouky a s olejem, ale těsto se povedlo a konzistenci mělo správnou.Nutno podoktnout, že nejsem začátečnice, tudíž bych si s nástrahama poradila, ale i tak se dobře pracovalo.Doporučiji.

      06.01.2019 17:09:13

    • Linda
      Linda

      Komentář k receptu Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

      Vdolecky se nam povedly. Doslo mi, ze mleko se musi dat do testa i to ze je to z polohrube mouky. Dekuji za recept. Meli jsme vyborny obed :)

      07.04.2017 11:36:35

    • Terez
      Terez

      Komentář k receptu Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

      Vyborne vdolecky, nutno vsak dat do testa zbytek mleka, pridat mouku dle nutnosti a pouzivat u peceni i rozum. Misto neprijemnych komentaru

      04.11.2016 21:30:04


    • gillan
      gillan

      Dobrý den. Z těch ingrediencí co tu píšete jsem se pokusil vytvořit vláčné těsto ,ale výsledek byl něco jako pasta která se lepila jako tmel. Jsem začátečník tak jsem to udělal vše tak jak píšete . Nevím kde jsem udělal chybu ,ale s vláčným těstem z těchto ingrediencí to nemá nic společného . Nevím jaký TUK ...jestli máslo ,olej ,heru, sádlo ?Jak dlouho kvásek nechat kynout ? Všichni si tento recept chválí ,tak nevím co jsem udělal já za chybu ,že jsem z toho měl lepidlo a ne těsto .Díky za radu.

      12.04.2015 15:30:52

      • Monika
        Monika

        Tak všichni píšou jak jsou skvělé,já mám pravý recept od svých prarodičů je to náš rodiny recept,a to co tu píšete vláčné těsto,polohrubá mouka a kvásek s moukou a cukrem necháme kvasit je hloupost,slyším prvně :D :D Váš recept jsem vyzkoušela s prababičkou,a byla s toho v šoku,těsto jsme udělali dle návodu a chutnalo to jako droždí.Nemá to co s vdolky Bavorskými nic společného.Váš recept je nelogický a začátečníci jsou s toho sami zmatení,žádné těsto nekyne jen 15 min a už vůbec ne na vdolky.....

        24.04.2015 14:19:45

      • renatecka
        renatecka

        Musím jen souhlasit, absolutně jsem nepochopila jakou tedy dát mouku!!! A co se zbytkem mléka. Do kvásku jde třetina a se zbytkem co?? Těsto se lepí a špatně se s ním dle návodu pracuje, musela sem si najít jiný, abych to zachránila

        01.05.2015 11:34:09

      • filip
        filip

        Proste pridate vic mouky, az se testo prestane lepit.

        03.05.2015 12:39:29

      • Lucka
        Lucka

        Kazde kynute testo je nejprve lepkave.. Kdyz se Vam vytvori lepkava hrouda, posypte si pracovni plochu moukou, vyklopte na to tu hroudu a posypte zase moukou - staci trochu a rukama opatrne prevalujte a prekladejte a behem minutky mate vlacne testo.. Toto neni treba vypracovavat moc, nepecete pizzu, takze staci jen zlehka vytvorit to vlacne testo,hlavne to neprehnat s moukou, aby to testo nebylo tuhe... :-)

        15.05.2016 14:41:43

      • TOMO
        TOMO

        Já myslím že čím větší lepidlo tím líp......o to jsou pak vláčnější jen si nejspíš nenechal vykynout ...to je celkem dost podstatný na teplé místo s utěrkou

        21.07.2017 18:06:17

    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.