reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bavorské posvícenské koblihy

O posvícení se podle starého zvyku pečou koblihy. Zkuste si je udělat doma.


  • 4,8

    13×

    4,7 13
  • 1 h 30 min

Postup přípravy

Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem.

Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko,vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřhneme do kříže.

Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách.

Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bavorské posvícenské koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.