Bavorské nudle - špecle

45 min | příloha | 4 porce | německá kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11542x
Recept na levnou přílohu hodící se např. k ragú.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Hladkou nebo polohrubou mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozklepneme vejce, přidáme sůl a asi 1/8 litru vody. Vařečkou vypracujeme těsto, až se vytvoří vzduchové bubliny. Přitom přiléváme vodu, dokud není těsto hladké, pevné a vláčné. Pokud použijete místo vody mléko, budou nudle jemnější. Pak těsto na bavorské nudle - špecle necháme 15 minut být.

V hrnci dáme vařit litr vody. Přidáme lžičku soli a lžíci oleje. Mokré struhadlo položíme na hrnec a do vroucí vody strouháme nudle. Nebo těsto postupně rozetřeme mokrým nožem na prkénko, ponoříme do vroucí vody a nožem seškrabujeme tenké nudličky. Bavorské nudle jsou uvařené, když vyplavou na povrch. Vyjmeme děrovanou naběračkou.

Bavorské nudle - špecle se hodí k masu, ragú nebo pečeni.

bannans19 autor receptu:

Bavorské nudle - špecle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bavorské nudle - špecle - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2269 kJ / 542,1 kCal (na 1 porci)
4,4
skvělý recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bavorské nudle - špecle

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Bavorské nudle - špecle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept