reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bavorská polévka s topinkami a bylinkami

Tradiční bavorská polévka s jitrocelem, topinkami, slaninou, cibulí a lžící smetany na zjemnění v každé porci.


  • 2,9

    2 011×

    2,9 2011
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Jitrocelové listy, pažitku a petrželku opereme, osušíme a nakrájíme na kousky.

Na pánvi zesklovatíme slaninu, aby pustila tuk. Přidáme cibuli a pomalu vše smažíme dozlatova.

Vývar dáme vařit. Přidáme do něj pórek a jitrocel. Základ necháme přejít varem, přidáme pažitku, petrželku, majoránku a podle chuti polévku osolíme a opepříme. Polévku už dále nevaříme.

Plátky chleba můžeme nakrájet na větší kousky a opečeme je nasucho.

Do talířů rozdělíme chléb, cibuli se slaninou a zalijeme je polévkou. Každou porci polévky zjemníme lžící smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bavorská polévka s topinkami a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.