reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bavorská pečená játra

Vyzkoušejte recept na chuťovku z pečených kuřecích jater na bavorský způsob. Pokrm můžeme servírovat teplý i za studena.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Játra očistíme a rozmixujeme. Toastový chleba (bez kůrek) nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, majoránkou, muškátovým oříškem, hořčicí, citronovou kůrou, medem a nasekanou petrželovou natí.

V míse promícháme nakrájený chleba s cibulkou, játry a vajíčkovou ochucenou směsí. Hmotu řádně propracujeme a necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Mezitím troubu předehřejeme na 180 °C. Chlebovou formu vyložíme ze všech stran pečícím papírem, aby na delší straně byl dlouhý tak, abychom jím mohli náplň překrýt. Formu naplníme játrovou směsí, uzavřeme pečícím papírem a pečeme asi 40 minut.

Upečená bavorská játra vyjmeme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme. Bavorská pečená játra výborně chutnají s čerstvou i nakládanou zeleninou, kečupem, pikantními dipy a pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorská pečená játra

    Celkový počet komentářů: 1

    • fox
      fox

      Komentář k receptu Bavorská pečená játra

      Citronová kůra se tam dává čerstvě nastrouhaná, nebo může být prosypaná cukrem?

      16.09.2015 18:12:20

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bavorská pečená játra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.