reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bavorská pečená játra

Vyzkoušejte recept na chuťovku z pečených kuřecích jater na bavorský způsob. Pokrm můžeme servírovat teplý i za studena.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Játra očistíme a rozmixujeme. Toastový chleba (bez kůrek) nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, majoránkou, muškátovým oříškem, hořčicí, citronovou kůrou, medem a nasekanou petrželovou natí.

V míse promícháme nakrájený chleba s cibulkou, játry a vajíčkovou ochucenou směsí. Hmotu řádně propracujeme a necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Mezitím troubu předehřejeme na 180 °C. Chlebovou formu vyložíme ze všech stran pečícím papírem, aby na delší straně byl dlouhý tak, abychom jím mohli náplň překrýt. Formu naplníme játrovou směsí, uzavřeme pečícím papírem a pečeme asi 40 minut.

Upečená bavorská játra vyjmeme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme. Bavorská pečená játra výborně chutnají s čerstvou i nakládanou zeleninou, kečupem, pikantními dipy a pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bavorská pečená játra

    Celkový počet komentářů: 1

    • fox
      fox

      Komentář k receptu Bavorská pečená játra

      Citronová kůra se tam dává čerstvě nastrouhaná, nebo může být prosypaná cukrem?

      16.09.2015 18:12:20


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bavorská pečená játra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.