reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Toto jídlo se jen zdá velmi těžké avšak jeho příprava je velmi jednoduchá. Batenžán (nebo také lilek a baklažán) nakrouháme na kolečka, která klademe na pekáč nebo hluboký tác a prokládáme ubrousky.

Každou vrstvu musíme prosolit, aby nám lilek pustil vodu. Necháme proležet v ubrouscích nejméně 60min. Když to bude déle, nic se neděje.

Proleželé a odvodněné plátky obalujeme v těstíčku z vajíček, hladké mouky a arabského koření.Těstíčko musí být hustším aby na batenžánu drželo.

Obalená kolečka lilku smažíme nejlépe v pánvi wok, olej musí být naprosto rozpálený, jinak se nám lilek nacucá olejem.

Hotová kolečka podáváme jako předkrm, nebo chuťovku s kečupem a tatarskou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Batenžánové chipsy

    Celkový počet komentářů: 1

    • rennie
      rennie

      k lilku jsem přidala cuketu a také to nemělo chybu ...

      06.06.2011 21:30:15

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Batenžánové chipsy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.