Recept na batáty s příjemně štiplavou chutí po zázvoru.
1 snítka | rozmarýn |
2 ks | batáty |
1 lžíce | olivový olej |
2 špetky | mletý zázvor |
2-3 ks | jarní cibulka s natí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř | |
čerstvá pažitka | |
podle potřeby | |
voda |
Velké batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku i s natí očistíme a nasekáme nadrobno. Pažitku také nasekáme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přihodíme batáty a restujeme. Mezitím osolíme, opepříme, zasypeme mletým zázvorem a přidáme otrhanou snítku rozmarýny. Zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 10 minut za občasného promíchání. Batáty by měly být po této době dostatečně měkké. Poté odklopíme, doplníme nasekanou pažitkou a podle potřeby dochutíme. Batáty na zázvoru mají zajímavou a příjemně štiplavou chuť po zázvoru. Podáváme je jako přílohu, ale vegetariáni a vegani si na nich jistě pochutnají jen tak s listovými saláty apod.
Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?
V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena