Recept na placky ze sladkých brambor s chutí kari koření, česneku a tymiánu.
1 lžička | sůl |
400 g | batáty |
250-300 g | hladká mouka |
0.3 lžičky | kari koření |
0.5 lžičky | drcený tymián |
1 lžička | granulovaný česnek |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
mouka na podsypání |
Sladké brambory batáty omyjeme a uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme, vidličkou rozmělníme dohladka a necháme vychladnout. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí, česnekem, kari kořením a tymiánem. K ochucené mouce přidáme vychladlé sladké brambory a vypracujeme těsto, které na silně pomoučněném vále vytvarujeme do válečku. Váleček rozdělíme na stejně velké kousky, které opět obalíme v mouce a vyválíme na tenké placky. Batátové kari placky pečeme zvolna na pánvi potřené olejem z obou stran dozlatova. Každou upečenou placku odložíme do nahřáté mísy a zakryjeme utěrkou. Tak si placky zachovají vláčnost. Batátové placky podáváme teplé jako přílohu k masu nebo dušené zelenině, ale i jen tak jako chuťovku.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?
V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena