Batátové kari placky

1 hod | příloha | 5 porcí | indická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 598x
Recept na placky ze sladkých brambor s chutí kari koření, česneku a tymiánu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Sladké brambory batáty omyjeme a uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme, vidličkou rozmělníme dohladka a necháme vychladnout. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí, česnekem, kari kořením a tymiánem.

K ochucené mouce přidáme vychladlé sladké brambory a vypracujeme těsto, které na silně pomoučněném vále vytvarujeme do válečku. Váleček rozdělíme na stejně velké kousky, které opět obalíme v mouce a vyválíme na tenké placky.

Batátové kari placky pečeme zvolna na pánvi potřené olejem z obou stran dozlatova. Každou upečenou placku odložíme do nahřáté mísy a zakryjeme utěrkou. Tak si placky zachovají vláčnost.

Batátové placky podáváme teplé jako přílohu k masu nebo dušené zelenině, ale i jen tak jako chuťovku.

Jarka-P autor receptu:

Batátové kari placky

Počet přidaných receptů: 1716

Ingredience

na porcí
4,2
skvělý recept
17 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Batátové kari placky

Přidat příspěvek k receptu Batátové kari placky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept