reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Batátové bulky

Recept na žemličky ze sladkých brambor, které podáváme jako přílohu ke grilovaným masům a také letním studeným polévkám.


  • 3,8

    16×

    3,7 16
  • 1 hod

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky. Z celkového množství oddělíme asi 80 g brambor, které nakrájíme na drobné kostičky a na lžíci másla opečeme tak, aby byly akorát na skus. Zbývající batáty uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vyšleháme v hladké pyré. Batátové pyré necháme vychladnout.

Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, granulovaný česnek a jemně nasekaný tymián, vychladlé pyré a kostičky opečených batátů. Ze směsi rychle a důkladně propracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme asi 12 - 14 kusů koulí - bulek. Bulky klademe na plech vyložený pečícím papírem, horní části nastřihneme do křížku, potřeme mlékem a upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Batátové bulky můžeme podávat jako chuťovku s nejrůznějšími pomazánkami, skvělá je například česneková nebo pažitková. Výborně chutnají jako příloha ke grilovaným masům a letním salátům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Batátové bulky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.