reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Barilla těstovinový salát s parmskou šunkou

Lehce pikantní studený těstovinový salát, který zasytí.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Majonézu, hořčici, lžíci oleje a špetku pepře dejte do misky a důkladně promíchejte vidličkou. Šunku nakrájejte na kostičky, nakládanou zeleninu nejprve sceďte a poté nakrájejte na malé kousky.

Citron oloupejte, nutné je odstranit také bílou jádřincovou část a pecky. Pro tento recept použijte pouze dužinu nakrájenou na velmi malé kousky.

Těstoviny uvařte v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu uvedeného na obalu. Těstoviny sceďte a ihned propláchněte studenou tekoucí vodou, aby se zabránilo pozvolnému dodělání těstovin.

Propláchnuté a okapané těstoviny dejte do mísy a ochuťte předem připravenou omáčkou, parmskou šunkou, zeleninou a citronem.

V misce vše promíchejte, servírujte zakápnuté trochou olivového oleje


Historie pokrmu



V Itálii můžete najít celou řadu různých odrůd prosciutto crudo (suchá sušená šunka). Parmská šunka z Parmy je ve světě nejslavnější, dále jsou známé šunky z oblastí San Daniele, Toskánska a dokonce Nursie.

Všechny tyto regionální produkty se podílí na skutečnosti, že se Itálie stala domovem tohoto lahodně naloženého masa, který se na italském poloostrově vyrábí již od starověku.

Před více než dvěma tisíciletími staří Etruskové objevili, že nasolením a sušením šunky lze nejen efektivně prodloužit dobu uchování samotné šunky, ale také získat její výraznější chuť. V některých případech, byly tyto první šunky exportovány z Itálie a často skončily na stolech bohatých řeckých občanů.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Barilla těstovinový salát s parmskou šunkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.