Barilla Spaghetti Carbonara

20 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 3403x
Vejce, guanciale a čerstvě umletý černý pepř jsou základem intenzivní chuti tohoto výborného pokrmu. Spaghetti alla Carbonara je jedním z nejznámějších italských receptů na celém světě.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Špagety uvařte ve velkém hrnci osolené vody dle návodu. Mezitím nakrájejte slaninu na proužky a vložte do velké pánvi. Jemně slaninu opražte bez přidání oleje.

Vaječné žloutky rozšlehejte se sýrem Pecorino a dvěma lžícemi vařící vody. Přidejte čerstvě mletý černý pepř. Když jsou těstoviny uvařené al dente, sceďte je a přidejte je do pánve s anglickou slaninou.

Pánev sundejte z plamene, přidejte rozšlehané žloutky a nakonec přidejte lžíci vody pro smetanovou konzistenci. Míchejte po dobu jedné minuty a špagety podávejte s omáčkou Carbonara. Na závěr vše posypete sýrem Pecorino a černým pepřem dle chuti.

Barilla Spaghetti Carbonara podávejte horké.

Historie pokrmu

Pasta alla carbonara je jedním z nejznámějších italských jídel na celém světě. A jak tomu v případě slavných receptů bývá, existuje mnoho legend kolem původu tohoto slavného pokrmu. Přesto, že tento recept vznikl poměrně nedávno, existuje spousta teorií o původu tohoto pokrmu, které se velmi často rozcházejí.

Existují dvě hlavní teorie: slavnější z teorií říká, že těstoviny alla carbonara byly vynalezeny během druhé světové války, když se někdo pokusil připravit těstovinový pokrm s využitím surovin, které dostávali američtí vojáci na příděl - a to s vejci a slaninou. Touto kombinací se uvařené těstoviny doplnily, přidal se pepř a sýr pro ozvláštnění chuti.

Druhá teorie naznačuje, že carbonara je jídlo starořímského původu s názvem "CACIO e ova" (nebo také sýr a vejce), které bylo podáváno horníkům neboli karbonářům. Přestože kombinace sýra a vajec s těstovinami byla známá již dlouhou dobu, způsob přípravy "carbonara", jak ji známe dnes, se zrodila až během druhé světové války, kdy si američtí vojáci v hospodě poručili přidání guanciale, kterou si omylem spletli se slaninou běžně přidávanou k vajíčkům.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Barilla autor receptu:

Barilla Spaghetti Carbonara

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
4,1
skvělý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Barilla Spaghetti Carbonara

Celkový počet komentářů: 2
  • Komentář k receptu Barilla Spaghetti Carbonara Tereza 28.12.2014 12:47:46

    Moc dobré, jako obměnu je možné přidat i nějaké bylinky nebo nechat osmažit se slaninou i plátky česneku.

  • V jednoduchosti je krása a italská kuchyně je toho největším důkazem. Carbonara dělám úplně stejně, když potřebuji horkou vodu, beru přímo tu z hrnce od pasty.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Barilla Spaghetti Carbonara
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept