reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Barilla Spaghetti Carbonara

Vejce, guanciale a čerstvě umletý černý pepř jsou základem intenzivní chuti tohoto výborného pokrmu. Spaghetti alla Carbonara je jedním z nejznámějších italských receptů na celém světě.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Špagety uvařte ve velkém hrnci osolené vody dle návodu. Mezitím nakrájejte slaninu na proužky a vložte do velké pánvi. Jemně slaninu opražte bez přidání oleje.

Vaječné žloutky rozšlehejte se sýrem Pecorino a dvěma lžícemi vařící vody. Přidejte čerstvě mletý černý pepř. Když jsou těstoviny uvařené al dente,
sceďte je a přidejte je do pánve s anglickou slaninou.

Pánev sundejte z plamene, přidejte rozšlehané žloutky a nakonec přidejte lžíci vody pro smetanovou konzistenci. Míchejte po dobu jedné minuty a špagety podávejte s omáčkou Carbonara. Na závěr vše posypete sýrem Pecorino a černým pepřem dle chuti.

Barilla Spaghetti Carbonara podávejte horké.

Historie pokrmu


Pasta alla carbonara je jedním z nejznámějších italských jídel na celém světě. A jak tomu v případě slavných receptů bývá, existuje mnoho legend kolem původu tohoto slavného pokrmu. Přesto, že tento recept vznikl poměrně nedávno, existuje spousta teorií o původu tohoto pokrmu, které se velmi často rozcházejí.

Existují dvě hlavní teorie: slavnější z teorií říká, že těstoviny alla carbonara byly vynalezeny během druhé světové války, když se někdo pokusil připravit těstovinový pokrm s využitím surovin, které dostávali američtí vojáci na příděl - a to s vejci a slaninou. Touto kombinací se uvařené těstoviny doplnily, přidal se pepř a sýr pro ozvláštnění chuti.

Druhá teorie naznačuje, že carbonara je jídlo starořímského původu s názvem "CACIO e ova" (nebo také sýr a vejce), které bylo podáváno horníkům neboli karbonářům. Přestože kombinace sýra a vajec s těstovinami byla známá již dlouhou dobu, způsob přípravy "carbonara", jak ji známe dnes, se zrodila až během druhé světové války, kdy si američtí vojáci v hospodě poručili přidání guanciale, kterou si omylem spletli se slaninou běžně přidávanou k vajíčkům.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Barilla Spaghetti Carbonara

Celkový počet komentářů: 2
  • Tereza
    Tereza

    Komentář k receptu Barilla Spaghetti Carbonara

    Moc dobré, jako obměnu je možné přidat i nějaké bylinky nebo nechat osmažit se slaninou i plátky česneku.

    28.12.2014 12:47:46

  • Hanzalito
    Hanzalito

    V jednoduchosti je krása a italská kuchyně je toho největším důkazem. Carbonara dělám úplně stejně, když potřebuji horkou vodu, beru přímo tu z hrnce od pasty.

    03.08.2014 19:45:31

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Barilla Spaghetti Carbonara